Desert koji miriše na leto, veoma jednostavan za pripremu!
Ako ste početnik u kuhinji, a voleli biste da se oprobate u pripremi slatkiša, predlažemo vam ovaj laki recept.
Nemate šta da pogrešite, pratite korak po korak i servirajte ukusno pečeno voće sa sladoledom!
Sastojci:
Četiri velike breskve
Kašičica ekstrakta vanile
Pola kašičice cimeta
Dve kašike meda
Dve kašike maslaca
Sladoled od vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Breskve pažljivo prepolovite i izvadite im košticu.
Poređajte ih na pleh, tako da im otvor bude gore. U šerpici na srednjoj vatri istopite maslac, dodajte mu med, vanilu i cimet, i zagrevajte dok ne postane tečan, ne mora da potamni.
Pažljivo prelijte breskve maslacem i začinima, i pecite u rerni 10-15 minuta. Servirajte ih tople, uz sladoled od vanile.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/Mondo
#Dezert #Kuhinja #RECEPTDANA #ZapečeneBreskveSaSladoledom #PRessSerbia
Нема коментара:
Постави коментар