субота, 3. август 2019.

RECEPT DANA: Zapečene breskve sa sladoledom


Desert koji miriše na leto, veoma jednostavan za pripremu!







Ako ste početnik u kuhinji, a voleli biste da se oprobate u pripremi slatkiša, predlažemo vam ovaj laki recept.

Nemate šta da pogrešite, pratite korak po korak i servirajte ukusno pečeno voće sa sladoledom!

Sastojci:

Četiri velike breskve

Kašičica ekstrakta vanile

Pola kašičice cimeta

Dve kašike meda

Dve kašike maslaca

Sladoled od vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Breskve pažljivo prepolovite i izvadite im košticu.

Poređajte ih na pleh, tako da im otvor bude gore. U šerpici na srednjoj vatri istopite maslac, dodajte mu med, vanilu i cimet, i zagrevajte dok ne postane tečan, ne mora da potamni.

Pažljivo prelijte breskve maslacem i začinima, i pecite u rerni 10-15 minuta. Servirajte ih tople, uz sladoled od vanile.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Mondo



#Dezert #Kuhinja #RECEPTDANA #ZapečeneBreskveSaSladoledom #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар