петак, 30. септембар 2022.

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #INFORMER, #Kurir, #Naslovne, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

PREMIJERA!!! ZEMLJA POROKA Marije Lukić izuće vas iz cipela! (VIDEO)

ZEMLJA POROKA je pravo osveženje na srpskoj muzičkoj sceni i nateraće vas da je slušate iznova i iznova!




Jedna od najpopularnijih regionalnih pevačica mlade garde Marija Lukić objavila je večeras ekranizovanu novu pesmu pod nazivom "Zemlja poroka", a svi koji su pre premijere bili u prilici da je čuju kažu da je zarazna, ali i poprilično realistična.

-Ljubavna pesma osvojila je sve koji su je čuli, naročito ženki svet, kaže Marija i dodaje:

-Svi oni koji su bili zaljubljeni, voljeni, ostavljeni, prevareni, svi koji to jesu danas ili će biti, prepoznaće se u ovoj pesmi i to je sve što bih ja imala da kažem pre premijere, izjavila je Marija nešto pre 19 časova, kada je pesma i objavljena na njenom zvaničnom kanalu.

Premijerno vam donosimo novi spot Marije Lukić za pesmu "Zemlja poroka", uživajte!

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=IE-BFA3yhIc[/embed]

Pesmu potpisuje autorski tim u sastavu:

Muzika: Vuk Matić, tekst: Vuk Matić, aranžman: Vuk Matić, klavijature: Uroš Ranković, Gitare: Vuk Matić, prateći vokal: Dajana Ivin, Mix i mastering: Miloš Trninić Trna, stilista i frizura: Nataša Damjanović https://instagram.com/natasa.damnjanovic šminka: https://www.instagram.com/studiosnake_ ,glumica: Maja Šestić, glumac: Aleksandar Marković.

 

 

 

#Balada, #MarijaLukić, #NovaPesma, #Premijera, #Spot, #ZemljaPoroka #PRessSerbia #PRessSrbija

"Ostao mi je ožiljak na srcu, uspavljivali su me" Nemanja Nikolić preživeo infarkt, izneo detalje

Pevač Nemanja Nikolić, nekadašnja Zvezda Granda, doživeo je srčani udar kada bio u tridesetim, a sve je opisao u jednoj emisiji.






Naime on je istakao da mu je taj trenutak i bol koju je osetio, ostao duboko urezan u sećanju.

- Kao mlad sam počeo da se bavim muzikom i da vodim boemski život. Kada su drugi spavali, ja sam radio, nisam jeo na vreme. Bilo je i alkohola, i cigareta. Jednostavno, došlo je od prezasićenja organizma. Pre toga nisam osetio nikakve zdravstvene probleme - započinje Nemanja svoju priču.

Pevač je takođe naglasio da mladi uglavnom ne obraćaju pažnju kada ih nešto zaboli i obično pomisle da to nije ništa, a o lekaru ni ne pomišljaju.

- Samo zahvaljujući sreći sam dobro prošao. Iako sam sada dobro, nikada neću zaboraviti taj dan. Doživeo sa infarkt u kolima za volanom. Sa mnom su bila deca i supruga. Bio je janura, krenuli smo u igraonicu na dečiji rođendan. Na 200 metara od igraonice osetio sam neopisiv bol u leđima, kao da mi je neko zario nož u leđa. Taj bol je trajalo oko 15 sekundi - objašnjava pevač.

Kaže da je uspeo da ih doveze i tada je samo ispao iz auto. Bio je mokar, kao da ga je neko polio vodom. Nije bio svestan šta se dešava. U roku od 5 minuta bio je u bolnici.

- Sve se dešava u nekoliko minuta. U tom trenutku sam imao prtisak 230 sa 168. Odmah su mi dali lek pod jezik, a na EKG-u se videlo da sam imao infarkt. Nije bilo nikakve intervencije. Lekari su mi rekli da sam mlad i da imam zdravo sportsko srce, pa je to tako. Na njemu mi je ostao ožiljak od nekoliko milimetara. Dobio sam lekove koje moram da pijem ceo život, od njih nisam mogao da funkcionišem. Uspavljivali su me i usporavali. Čak je moja supruga pisala na njima dečija imena, kako bih pio - govori sa uzdahom Nemanja.

Od tada se dosta promenio, a priroda i pecanje su mu utočište i spas. Trudi se da stres svede na minimum. A od tog trenutka, retko kada seda za volan, jer se nikako ne oseća prijatno.

- Sada se najviše trudim da budem psihički dobro, jer mislim da svaka bolest, jednim delom, ide iz glave. Ribolov mi je mnogo pomogao. Slušaš ptice, detlića, budiš se u prirodi. Prelepo. Čovek mora da nauči da sluša tišinu, a ja sam to naučio. Tišina je lek - zaključuje Nemanja u emisiji "RTS Ordinacija".

Podsetimo, kardriovaskularne bolesti su jedan od najčešnjih zdravstvenih problema kod nas, a savremen način života prouzrokuje ih, sve češće, i kod mladih. Zato neretko čujemo da je neka mlada osoba doživela infarkt, ima aritimije ili visok pritisak.

#NemanjaNikolic, #Pevac #PRessSerbia #PRessSrbija

Sanja Marinković ugradila silikone? Koleginica je usred emisije pecnula, a evo kako je reagovala voditeljka!

Voditeljki Sanji Marinković je "doskočila" gošća u emisiji kada ju je prozvala da je otišla na plastičnu operaciju.






Naime, kako su tema emisije koja će se tek emitovati bili intimni odnosi, voditeljka Snežana Dakić je konstatovala:

- Ja sad razmišljam, otkad si uradila tu plastičnu operaciju grudi samo na seks misliš!

Svi pogledi su, sasvim očekivano, bili uprti u Sanju, a ona je ovu konstataciju Dakićeve ispratila osmehom i nameštanjem grudi.

Sanja je jednom prilikom pričala o estetskim korekcijama i izgledu.

- Fizički izgled žene, ali i muškarca, mnogo govori o stanju uma. Zaista verujem da svako ko ima rez od estetskih korekcija na licu ili telu ima i dubok rez na srcu ili ranu na duši. Žene i devojke ne bi trebalo osuđivati, već im pomoći da promene svoje misli pre nego što promene pozadinu, nos ili obrve - rekla je jednom prilikom.

Izvor: PressSerbia/Kurir

#SanjaMarinkovic, #Voditeljka #PRessSerbia #PRessSrbija

Bojan "Lexington" ne liči na sebe, svi se pitaju šta mu se desilo: Duga brada i kosa (FOTO)

Frontmen benda “Lexington”, Bojan Vasković, objavom na društvenoj mreži Instagram šokirao je sve.






Bojan važi za velikog zavodnika, međutim izgleda da ume da se zaigra u aplikacijama koje se koristi da ulepšavanje fotografija i menjaje izgleda.

Tako je Bojan sebi dodao dugu kosu i dugačku bradu, a njegovi pratioci su ostali zatečni.

– “Uplaši me”, “Dragan Mićalović broj 2”, “Upropasti se čoveče”, “Jedva da te prepoznam”, “Što si pustio kosu, izgledaš matoro” – bili su samo neki od komentara ispod Bojanove fotografije.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Bojan Vasković Lexington (@bojanvaskovic_official)






#BojanLexington, #Izgled #PRessSerbia #PRessSrbija

NAJVIŠE MU NEDOSTAJU DRUGARI! Dimitrije (7) veruje da će jednom ponovo trčati, igrati fudbal i voziti trotinet! SRBIJO, POMOZI!

Dimitrije je rođen 02.05.2011.godine. Do pre dve godine je bio potpuno zdrav dečak, veseo i živahan. Voleo je da igra fudbal.






Njegov život se iznenada promenio 31.07.2016. kada je oboleo od Transverzalnog mijelitisa - upale kičmene moždine. Sve je krenulo kao obična respiratorna infekcija, ali za samo dva dana, Dimitrije je završio na intenzivnoj nezi i borio se za život. Transverzalni mijelitis je veoma retka bolest koja mu je zahvatila celu kičmu,i dovela do oduzetosti donjih ekstremiteta. Od tada je u kolicima.

Uz ogroman trud, svakodnevno i naporno vežbanje i uz pomoć elektrostimulacije, desna noga se delimično oporavila.

Nažalost, leva je još uvek slaba.

Zbog slabijeg imuniteta on ne ide na rođendane, u bioskop, pozorište. Mnogo mu nedostaju njegovi drugari iz vrtića i parka sa kojima je trčao, igrao fudbal i žmurke. Ali i pored svega, Dimitrije je veseo dečak. On je borac koji veruje, kao i svi oko njega, da će jednoga dana ponovo trčati, igrati fudbal, voziti trotinet…

Dimitrije je napunio 7 godina.

Trenutak koji svaki roditelj željno i sa radošću iščekuje, njegovoj porodici je teško pao jer Dimitrije nije u mogućnosti da redovno pohađa nastavu, zbog fizikalne terapije, medikamenata koje pije, kao i zbog njegovog slabijeg imuniteta. Zbog toga će morati da se školuje od kuće.

Međutim, on je pametno dete koje razume zašto ne može da ide u školu sa svojim drugarima, ali ne odustaje od činjenice da će im se uskoro pridružiti.

Da bi se njegov oporavak ubrzao, potrebne su terapije i savremeni uređaji za jačanje i stimulaciju mišića kojih ovde u Srbiji nema. U tom cilju su kontaktirane klinike i bolnice u inostranstvu koje mogu da mu pomognu. Međutim, troškovi prevazilaze mogućnosti njegovih roditelja. Zato molimo sve ljude dobrog i velikog srca, da pokažu humanost na delu i da svojim donacijama pomognu da ovaj dečak ponovo stane na noge.

Učinimo svi zajedno da se nastavi srećno detinjstvo malog Dimitrija, tamo gde je jednog dana zaustavljeno u naletu ove retke bolesti. Budite humani!

Pomozite da Dimitrije i njegova mladost pobede u ovoj borbi za izlečenje!

Pomozimo Dimitriju! Upišimo 488 i pošaljimo SMS na 3030. Njemu možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.

Da Dimitrije ponovo stane na noge! Budimo humani!

#DimitrijeVrbanić, #Pomoc #PRessSerbia #PRessSrbija

Aleksandra Prijović ODBILA MUŽA: Filip joj ponudio ulogu u filmu, evo zbog čega nije htela da pristane

Suprug Aleksandre Prijović, Filip Živojinović želeo je da njegova supruga zaigra u filmu "Iza kamere", koji se uveliko snima, ali je ona tu ideju odbila.






Iak je Aleksandra već imala glumačkog iskustva, i to u četvrtoj sezoni serije "Ubice mog oca", ona se neće naći u ovom projektu svog supruga.

Glavni razlog za to su mnogobrojne obaveze koje ima oko svoje karijere, piše Kurir.

Naime, iako joj se ta ideja svidela i u potpunosti podržava Filipa, koji se posvetio ovom filmu, njoj je sada trenutno prioritet rad na novom albumu i priprema velikog koncerta u Beogradskoj areni sledeće godine.

Pored toga, ona ima unapred zakazane nastupe širom regiona i u dijaspori, a projekat kakav je film traži velike pripreme, za koje ona sada nema vremena. Iako nevoljno, ona je morala da odbije Filipov predlog, što je on u potpunosti razumeo.

Inače, radnja ovog filma dešava se u planinskim predelima daleko od Beograda, pa je Filip u poslednje vreme najčešće van kuće i vreme provodi na setu. S filmskom ekipom je proslavio i svoj rođendan, a do kuće na Bežanijskoj kosi dođe samo nakratko, i to u retkim pauzama, kako bi video Aleksandru i sina, koji mu jako nedostaju. Zbog rada na ovom projektu Filip nije mogao da ide ni na kraći odmor sa svojom porodicom u Crnu Goru, pa je tako Aleksandra letos tamo boravila sa sinom i svojom majkom.

Ovo je i glavni razlog zbog čega se ovaj bračni par u poslednje vreme nije pojavljivao često zajedno u javnosti, a u jednom trenutku se čak pojavila i vest da se Filip odselio iz porodičnog doma i da u njihovom braku nije sve kako treba, što su oni demantovali kada su se pojavili na dva javna događaja u poslednjih nekoliko dana.

Filip je na ovom filmu angažovan iza kamere, a film režira Petar Pašić, rođeni brat Milice Mitrović. Živojinović je u ceo projekat uključio i svoju polusestru Ivu Nakić, pa se nada da će ovo filmsko ostvarenje ostvariti veliki uspeh i napuniti bioskopske sale.

Živojinoviću je jako stalo da ovaj projekat uspe, budući da je pre dve godine pandemija koronavirusa pokvarila njegove planove na mjuziklu "Čudesna godina", za koji je bio planiran budžet od milion evra. Reč je o mjuziklu koji je, po rečima upućenih, trebalo da bude nešto između "Mulen Ruža" i serijala o "Hariju Poteru".

#AleksandraPrijovic, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

NIKOLA RADOSAVLjEVIĆ: SKANDALOZAN NAPAD NA VUČIĆA IZ ZEMLjE SLEDBENIKA ADOLFA HITLERA

Povodom skandalozne naslovne strane hrvatskog nedeljnika "Ekspres" na kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavljen kao Hitler oglasio se narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Jagodini Nikola Radosavljević koji je rekao:




"Ovo je skandal nad skandalima. Upoređivati predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa Hitlerom može da padne na pamet samo bezmozgovićima. Srbija je bila i ostala jedna slobodarska i antifašistička zemlja, zemlja koja se borila da se to zlo zvano fašizam iskoreni. Na žalost, ovakve kvalifikacije i slobodno mogu da kažem teške uvrede koje dolaze iz zemlje koja je u temelj svog nastanka upravo ugradila fašističke ideje Ante Pavelića, Alojze Stepinca, Mile Budaka i na kraju krajeva Franje Tuđmana donose teško breme u odnosima dve zemlje u trenucima kada se upravo predsednik Srbije Aleksandar Vučić svim silama trudi da se sačuva mir i jedinstvo na Balkanu, da se sarađuje i produbljuju ekonomski odnosi. U vremenu kada je geopolitička situacija u novijoj istoriji nikada teža i preti da eskalira u planetarni sukob sa nesagledivim posledicama, upravo Aleksandar Vučić je taj koji hladne glave, opraštajući, ali nezaboravljajući zločine nad Srbima u Hrvatskoj, radi na izgradnji poverenja i saradnje među državama. Ovo je sramota za jednu zemlju koja je članica Evropske unije, a ima fašističku prošlost i umesto da se u Hrvatskoj pokriju ušima, za Hitlera proglašavaju čoveka čija je rodbina stradala u Drugom svetskom ratu upravo od fašističkih sluga ustaša.
Ja lično i narod Srbije ponosni smo na mudru politiku predsednika Aleksandra Vučića u ovim teškim vremenima. Jasno nam je odakle vetar duva i kome smeta jaka i samostalna Srbija. Znamo da će pritisaka biti još većih i žešćih, ali siguran sam da je cela Srbija uz predsednika Srbije i on će za svoju politiku imati uvek bezvrezervnu podršku svog naroda.
Što se tiče kompleksaša iz Hrvatske, njima poručujem da se dobro zagledaju u svoju istoriju u kojoj će naći ogroman broj onih koji su bili verni sledbenici Adolfa Hitlera, a cela takozvana novina "Ekspres" će biti mala da se ispuni slikama onih koji su se u Hrvatskoj takmičili ko će da bude veći Hitler od Hitlera", zaključio je Radosavljević.

#AleksandarVucic, #NikolaRadosavljević #PRessSerbia #PRessSrbija

Prirodni lek protiv bolova u zglobovima: Mešavina belog luka i maslinovog ulja uklanja tegobe za 7 dana


Rešite se bolova u zglobovima i kostima, uz pomoć jednostavnog prirodnog leka. Pokretljivost zglobova će biti mnogo bolja već nakon 7 dana redovne upotrebe. 






 

Beli luk se od pamtiveka koristi za lečenje raznih vrsta bolova i artritisa. Posebno je efikasan u ovim uslovima zbog svojih antiinflamatornih i antioksidativnih svojstava. Jedinjenje sumpora u belom luku - tiakremonon - pomaže u suzbijanju upale zglobova koja uzrokuje artritis i druge vrste bolova. Beli luk takođe stimuliše cirkulaciju krvi i poboljšava imunitet. Sadrži selen - antioksidans aktivan protiv slobodnih radikala, koji su među glavnim uzročnicima razvoja artritisa i drugih problema sa zglobovima.

Maslinovo ulje je dobro za kosti i zglobove i štiti ih od upalnih reakcija. Smanjuje upalu i zaustavlja proces oksidacije u telu. Upravo ove reakcije doprinose razvoju bolesti kostiju i zglobova. Maslinovo ulje je takođe bogato polifenolima, od kojih je jedan oleokantal. Ovo jedinjenje deluje kao prirodno antiinflamatorno i povezano je sa pozitivnim promenama kod ljudi sa reumatoidnim artritisom.


Kada se beli luk i maslinovo ulje pomešaju, njihovo lekovito dejstvo se udvostručuje. Veoma su efikasni kod artritisa, reumatizma, osteoporoze, diskopatije.


  • Sastojci:

  • 2 glavice belog luka

  • 500 ml vode

  • 200 ml maslinovog ulja


Priprema:

Glavice belog luka neočišćene prelijte vodom i ostavite da se natapa 10 minuta. Tako ćete ga lakše očistiti kasnije. Kada očistite svaki čen gnječilicom usitnite. prelijte potom maslinovim uljem i promešajte. Prebacite sadržaj u teglu sa poklopcem i čuvajte tako 14 dana na suvom i hladnom mestu. Dva do tri puta dnevno protresite teglu. Nakon 2 nedelje procedite ovu smesu da dobijete prirodno ulje za bolne zglobove. Beli luk koji vam ostane iskoristite za pripremu jela.

Korišćenje: Svako veče pre spavanja namažite zglobove ovilm uljem i zavijte u providnu foliju. Preko folije stavite neku tkaninu ili zavoj kako ne bi spala. Ujutru uklonite oblogu i operite toplom vodom.

(stvarukusa/pixabay)

#Bolovi, #Kosti, #Zglobovi #PRessSerbia #PRessSrbija

Kako se priprema salatata od listova maslačka?

Listovi maslačka su puni vitamina A, pa je izuzetno koristan za zdravlje očiju. Imaju diuretičko dejstvo i mnogi koriste baš listove ove zlatne biljke za izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Takođe, sadrži i izuzetno malo kalorija, pa salata od liski maslačka predtavlja savršen obrok ako želite da smršate.






 

Lek od korena maslačka za niži holesterol i šećer.

Sveži listovi maslačka sadrže vitamine A, B i C, kao i gvozđe, i to čak u većim količinama nego spanać. List maslačka sadrži tanine, pozitivno utiče na probavi, želudac i apetit. Liske imaju izuzetno povoljno dejstvo na zdravlje svih organa, posebno jetre, a odlične su i za imunitet i sprečavanje upala u telu.

Donosimo vam recept za jednu od najukusnijih verzija salate od listova maslačka - lako s epriprema, a ukus je fantastičan. Možete je jesti kao zaseban obrok ili kao prilog uz povrće, meso ili ribu.

Sastojci:

4 šake mladih listova maslačka (možete koristiti i stabljiku)

3-4 čena belog luka

so, biber

3 kašike pesto sosa od paradajza

1 limun

Ulje semena grožđa

Priprema:

Listove maslačka operite i očistite, pa ih iseckajte na sitno. Limun iscedite, pa sok dodajte u liske. Dodajte i sve ostale sastojke, so i biber po ukusu, a beli luk izgnječite. Sve dobro promešajte i uživajte u salati.

(lovesensa/pixabay)

#MASLAČAK, #SALATA #PRessSerbia #PRessSrbija

OD POČETKA JE U ŽIRIJU ZVEZDE GRANDA! Bosanac otkriva sve oko honorara


Spreman je za novu sezonu.






Ove nedelje počelo je snimanje nove sezone muzičkog takmičenja "Zvezde Granda". Neko čiji komentari godinama privlače veliku pažnju jeste kompozitor i harmonikaš Dragan Stojković Bosanac.

Pitali smo Bosanca da li ove sezone ima nameru nešto da promeni u svom radu kao član žirija u odnosu na prethodne sezone.

– Imam nameru da tražim veći honorar. Dosad sam dobijao nulu, a ove sezone očekuje da radim barem za jedan dinar. To će biti značajno povećanje - rekao je Bosanac za Espreso.

Vi ste najduže u žiriju "Zvezda Granda". Pa, je li ste malo sujetni zbog toga što su takmičari kojima su drugi članovi žirija bili mentori dosad pobeđivali, a vaš zasad nijedan?

– Ne, uopšte! To mentorisanje je uvedeno na mala vrata da bismo mi, članovi žirija radili sa takmičarima. Pa, valjda pevači da bi se osećali važnim ako bi neko njihov pobedio. Uz mene su pevači i dosta toga naučili. Sada kada slušam neke komentare kao sebe da slušam.

Sledi vam uskoro američka turneja. I ovo vama nije vaša prvo turneja s druge strane Atlantika. Vi ste izgleda najbolje naplatili žiriranje u "Zvezdama Granda". Nego, da li vas tamo zovu zbog popularnosti koju ste stekli zahvaljujući žiriranju u pomenutom šouu ili vas možda zovu zato što znaju kakav ste muzičar?

– Nije tajna da su "Zvezde Granda" zaista donose određenu popularnost i da su i meni donele kao članu žirija.

Na tu turneju sa vama ide i vaša ćerka Džidža Stojković. Pa, da li si se Džidža "šlepa" uz vas na turneji?

– Ne, ne šlepa se. Na turneji svako od nas ima svoje zadatke i svoj posao i svako od nas treba da opravda zašto je deo tima koji putuje. Tako isto i Džidža.

Prošle godine se pričalo da vam Mira Škorić pomaže u pripremanju takmičara. Da li će vam možda i ove godine ona pomagati? I da li možda imate još nekog ko će biti deo vašeg tima koji priprema takmičare?

– Nije meni Mira Škorić prošle sezone pomagalo. To nije istina. Što se tiče ove sezone, jedino bi mogla Džidža da mi pomaže jer pored mene ona je naučila kako ja radim sa takmičarima, a osim toga, ona je muzički obrazovana i znala bi da radi sa takmičarima kada ja ne budem mogao ili kada budem zbog nekog razloga sprečen.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ ESPRESO



#DraganStojkovicBosanac, #NovaSezona, #Ziri, #ZvezdeGranda #PRessSerbia #PRessSrbija

Da li ste spremi za ZEMLJU POROKA? Od večeras više ništa neće biti isto! (VIDEO)

Spremite se za tektonski poremećaj kakav dugo niste doživeli! Pesma koja će večeras u 19 časova biti objavljena na zvaničnom Youtube kanalu Marije Lukić, promeniće odnos snaga na regionalnoj estradi, a na muzičke repertoare upisaće se kao broj 1 još ove jeseni!




Popularna pevačica Marija Lukić čiji život i pesme su u proteklih godinu dana u više navrata dizale buru u domaćoj i regionalnoj javnosti, otišla je nekoliko koraka dalja i pesma "Zemlja poroka" biće, sasvim je izvesno, njena nova lična karta, ali i životna priča velikog broja žena koje će se prepoznati već u prvim rečima pesme.



Pogledajte tizer i spremite se za apsolutno muzičko ludilo:




PRESSSERBIA

#MarijaLukić, #NovaPesma, #Premijera, #Spot, #Veceras, #ZemljaPoroka #PRessSerbia #PRessSrbija

PRIPAZITE SE! Ovi DODACI JELIMA najgore utiču na nivo šećera u krvi


Glavni faktori koji povećavaju nivo šećera u krvi su stres, nedostatak sna i ishrana. Postoje spisak namirnica koje bi trebalo da izbegavate, u slučaju da imate ovaj zdravstveni problem.







"Kao i većina prehrambenih proizvoda, naizgled obični začini mogu da sadrže veliku količinu šećera. Iz tog razloga je važno uvek pročitati sastav. Ukoliko vidite da se u proizvodu nalaze sirup, dekstroza ili melasa, nemojte da ga kupujete", rekla je nutricionistkinja Laura Burak za magazin "Eat This, Not That".

Evo nekoliko dodataka jelima koje bi u ovom slučaju trebalo da izbegavate:

Kečap

"Većina kečapa na tržištu sadrži dodatni šećer, obično u obliku kukuruznog sirupa sa visokim sadržajem fruktoze", objasnila je Burak.

Poznato je da konzumiranje kukuruznog sirupa dovodi do gojaznosti, insulinske rezistencije i dijabetesa.

"Pripazite na izvore šećera i obavezno proverite koliko grama šećera je u kečapu koji planirate da kupite", dodala je.

Senf

Obratite pažnju jer proizvođači često stavljaju šećer u senf kako bi poboljšali njegov ukus. U poslednje vreme šećer sa senfom postaje sve popularniji, ali ni on nije naročito dobar za zdravlje.

"Može vam se učiniti da je senf sa medom zdraviji, ali je to daleko od istine. Med je samo 'izgovor' za dodavanje još veće količine šećera u proizvod", ispričala je.

Prelivi za salatu

Sve vrste preliva za salatu koje možete pronaći u supermarketima su nezdrave jer umanjuje nutritivnu vrednost zdravog obroka. Nutricionistkinja smatra da je najbolja opcija da sami napravite preliv jer ćete samo tako biti sigurni da nema velike količine šećera.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Prva.rs

#Dodaci, #NivoŠećeraUKrvi, #Opasnost, #PrelivZaSalatu, #Zdravlje #PRessSerbia #PRessSrbija

Zorica Brunclik POSTAJE MILIONERKA KAD VRATI OČEVU IMOVINU

Pevačica Zorica Brunclik angažovala je advokate kako bi povratila imovinu i zemlju, koja je davno oduzeta, a koju je stekao njen deda, a onda i otac. Ukoliko bi povratila svu imovinu, pevačica bi, kako pišu mediji postala milionerka.








#Bogatstvo, #Pevacica, #ZoricaBrunclik #PRessSerbia #PRessSrbija

Nega RETKE i TANKE kose: Saveti profesionalaca koji vam mogu pomoći

Ukoliko imate poteškoće da postignete volumen ili da napravite frizuru koju želite, ovo su trikovi koji će vam biti od koristi








#Lepota, #RetkaKosa, #SavetiZaNeguKose, #TANKAKOSA #PRessSerbia #PRessSrbija

LUNA I MARKO LAKŠI ZA 30.000 EVRA Rijaliti zvezde ne žale pare, dnevno troše čitavo bogatstvo


Kao da sutra ne postoji








Luna i Marko Miljković ispunili su svoj višegodišnji san i otputovali u Ameriku koju danima obilaze uzduž i popreko, a sudeći po troškarenju i prestižnim na kojima se nalaze, ne planiraju da uštede ni evro.


Kako izvor blizak bračnim partnerima navodi za alo.rs, Miljkovići su za samo nekoliko dana potrošili oko 10.000 evra.


- Luna i Marko su se dogovorili da će po dolasku u Ameriku razmišljati samo o tome da što više toga vide i da će uživati bez ikakve brige o novcu. Tokom poslednje dve godine su pametno ulagali svu zaradu sa društvenih mreža, modnog brenda i zajedičkog jutjub kanala, pa ne čudi što sada mogu da troše neverovatne svote. Samo za hotel i besna kola su morali da izdvoje više od 5.000 evra. Pored toga, jedu po najskupljim restoranima, obilaze najprestižnije lokale, pa dnevno troše i do 1.000 evra - navodi izvor i dodaje da će se Miljkovići vratiti bez ušteđevine ukoliko nastave istim tempom.


- Kako u Americi ostaju još nedelju dana, nema sumnje da će potrošiti znatno više novca. Samo šoping koji su ostavili za poslednji dan će ih koštati nekoliko hiljada evra. Luna ne može da dočeka da počne sa kupovinom i već je isplanirala da naslednici donese pune kofere. Kad slete u Beograd, sleteće lakši za tridesetak hiljada evra, a to je nešto manje od njihove ušteđevine - kaže izvor koji otkriva da im teško pada razdvojenost od mezimice.




- Da je malena Mia krenula sa njima, produžili bi boravak i mesecima ostali u Americi. Toliko im se dopada sve što su videli, da su jedno drugom rekli kako bi voleli da se jednog dana presele tamo. Ipak, Luni sve teže pada to što nije sa naslednicom, a Marko pokušava da joj skrene misli. Pokušava da je odgovori od toga da na svakih sat vremena zove majku i sestre kako bi čula i videla mezimicu, ali ne vredi. Prve noći se rasplakala, ali je shvatila da je sve u najboljem redu, kao i da je zaslužila da odmori i ispuni svoju najveću želju - zaključuje izvor za alo.rs.


Foto: Printscreen


Izvor: PRessSerbia/ Alo.rs






#Amerika, #Ljubav, #Luna, #LunaIMarko, #NOVAC, #Zadruga #PRessSerbia #PRessSrbija

Grad u Hrvatskoj među 100 održivih destinacija sveta

"Green Destinations Award" je program sertifikacije destinacija koji se bazira na osnovu ocena usklađenosti sa kriterijima očuvanja okoline, društvene i ekonomske situacije, kao i kulturnih aspekata






Na osmoj međunarodnoj konferenciji "Svetskih dana zelenih destinacija" Mali Lošinj se našao među 100 održivih destinacija sveta. "Global Green destinations days" okuplja vodeće međunarodne stručnjake za održivost koji učestvuju u programu.




Preko 250 stručnjaka iz 43 zemalja je ocenjivalo destinacije širom sveta na konferenciji održanoj u Atini 27. septembra ove godine.

Među najboljim održivim destinacijama se našao i Mali Lošinj, koji učestvuje u takmičenju 100 najboljih održivih destinacija od 2016.

"Green Destinations Award" je program koji promoviše održive turističke destinacije na međunarodnom nivou. U procesu sertifikovanja destinacije sproveden je desk audit nakon kog je ukupni rezultat generisan iz dobijenih ocena u određenim oblastima.

Oblasti koje se ocenjuju su upravljanje destinacijom, priroda i krajolik, okolina i klima, kultura i tradicija, kvalitet života i poslovanje i komunikacija. Mali Lošinj je najveću ocenu dobio iz oblasti kulture i tradicije.

Ovo globalno takmičenje u održivim destinacijama je najveći program na svetu koji prepoznaje i promoviše održivost destinacija. Osnovni cilj je podsticanje destinacija da što odgovornije upravljaju destinacijama kako bi ceo turistički sektor podstakli da usvoji i primeni najbolju praksu u području zaštite okoline.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ TU Magazin





#Grad, #Hrvatska, #Putovanja, #Turizam #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo ULJE nikako NE SMETE koristiti ZA PRŽENJE!

Izbegavajte ih!






Pri izboru ulja sa kojim pripremate jelo važno je da vodite računa o tački ključanja, a to je tačka na kojoj ulje počinje da se dimi, degradira i stvara štetne materije.

Neka ulja se odlično ponašaju na visokim temperaturama i mogu da se koriste za prženje i pečenje, dok se ona sa nižim tačkama dimljenja više koriste samo kao prelivi.

Ekstra devičansko maslinovo ulje dobija se drobljenjem maslina u pastu iz koje se izdvaja višak vode. To se još naziva hladno ceđenje. Ono ima težak, karakterističan gorkast ukus koji ima note začina, voća ili trava, u zavisnosti od vrste maslina. Tačka dimljenja za ovo ulje je od 130 do 175 stepeni Celzijusovih, što znači da nije pogodno za prženje i pečenje, već za salate ili dipove. Može se dodati u jogurt, neko čak pravi sladoled sa ovim uljem. U sladoled od vanile dodaje se malo maslinovog ulja i trunka morske soli.

Rafinisano maslinovo ulje izdvaja se na uređajima od nerđajućeg čelika. Ono se tretira hemijskim rastvaračima koji neutrališu ukus. Laganije je i mnogo blažeg ukusa u odnosu na devičansko maslinovo ulje. Tačka dimljenja mu je od 200 do 240 stepeni Celzijusovih, tako da može da se koristi za prženje i pečenje.

Ulje od koštice grožđa je svetlozelene boje i ide dobro uz sva jela, jer nema jak ukus. Tačka dimljenja mu je 216 stepeni i može da se se koristi za prženje.

Suncokretovo ulje ima tačku dimljenja od 225 do 232 stepena i najviše se koristi u kuvanju. Sadrži vitamin E. Bogato je omega-6 masnim kiselinama, koje mogu uticati na zapaljenja, ako se ne kombinuju sa omega-3 masnim kiselinama, u vidu suplemenata ili konzumiranjem masnih riba. Čuva se na hladnom i mračnom mestu i treba ga upotrebiti u roku od godinu dana.

Susamovo ulje za egzotična jela Susamovo ulje ima specifičan ukus i izuzetan je preliv za egzotična jela. Sadrži mononezasićene i polinezasićene masne kiseline.


Ulje od lanenog semena ima, takođe, specifičan ukus, koristi se u salatama i mora se čuvati u frižideru. Bogato je omega-3 masnim kiselinama i ne koristi se za kuvanje već samo za prelive.

Ulje od kikirikija je blede boje i ima orašast ukus. Veoma brzo može da užegne, pa bi ga trebalo čuvati na hladnom i upotrebiti u roku od nekoliko meseci. Koristi se u azijskoj kuhinji i ima tačku dimljenja na 232 stepena.

Kokosovo ulje je čvrsto na sobnoj temperaturi i ne koristi se za prelive. Topi se pri zagrevanju i daje egzotični ukus. Preporučuje se upotreba na nižim temperaturama, oko 175 stepeni. Slično je puteru kada se stegne, tako da ga može zameniti u nekim receptima. Ima dosta zasićenih masnih kiselina. Vrlo je stabilno na višim temperaturama.

Puter ima tačku dimljenja na 150 do 170 stepeni i zbog toga se upotrebljava za sotiranje ili se dodaje jelu pri kraju kuvanja na nižim temperaturama. Najbolje je pržiti ga na laganoj vatri, kao i dodati malo vode ili sosove koji pomažu da ulje ne dostigne tačku dimljenja, kada se degradira, postaje štetno i menja ukus jela.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas



#Hrana, #Prženje, #SAVETI, #ULJE #PRessSerbia #PRessSrbija

MILJANA BOLJE DA NE ULAZI Ivan Marinković osuo paljbu po majci svog deteta!


Ne zna šta mu se sprema








Tokom emisije "Pitanja gledalaca" Ivan Marinković je dobio pitanje koje u vezi majke njegovog deteta, Miljane Kulić.


Naime, gledaoce je zanimalo da li jedva čeka da vidi Miljanu Kulić, bivšu devojku, sa kojom ima sina.


On je istakao da pretpostavlja da će Miljana ući, pa izneo svoj stav.

- Jedna mi je dosta. Ne čekam je jedva, ali pretpostavljam da će ući. Ona ne može bez ovoga, a i verovatno bi bilo zanimljivo - rekao je on, pa dodao.


- Znam da će tu biti problema i da će da joj proradi instikt, sujeta i ego. Ja ne bih voleo da uđe, jer znam da će da se nakači. Slično je kao Jelena Golubović, samo sa njom nemam dete - rekao je Ivan.


Foto: Printscreen


Izvor: PRessSerbia/ Alo.rs





#IvanMarinković, #Miljana, #MiljanaKulić #PRessSerbia #PRessSrbija

Srbija srušila Nemačku za plasman u 1/8 finala Svetskog prvenstva

Sjajna igra srpskog korektora.






Najbolje srpske odbojkašice ostvarile su treći trijumf na Svetskom prvenstvu koje se održava u Hoandiji i Poljskoj. Izabranice selektora Danijela Santarelija su okviru trećeg kola grupe "C" savladale u Lođu selekciju Nemačke sa maksimalnih 3:0 (25:23, 25:22, 25:23) čime su praktično obezbedile plasman u 1/8 finala šampionata.

Velika borba vodila se od samog starta meča. Nemice su prve stekle ozbiljniju prednost kad su povele 17:15. Selektor Santareli je zatražio minut odmora, posle koga je naš tim zigao bolje i preokrenu na 19:18. Međutim, rivalke dolaze do tri uzastopna poena i opasno prete. Međutim, tada na scenu stupa fenomenalna Tijana Bošković koja serijom sjanih poteza donosi Srbiji vođstvo u setovima - 25:23.

Sličan scenario viđen i u drugom setu. Ekipe su se ponovo smnjivale u vođstvu, ali ovoga puta Srbija je prva uspela da se odlepi - 17:14. Ipak, Nemice se vraćaju u finišu seta i dolaze do izjednačenja - 21:21.  Kao i u uvodnom  setu ponovo je kad je bilo najvažnije zablistala Tijana Bošković. Blok, pa smeč za seriju 4:1 i prednost od 2:0 u setovima.

Najbolja u našim redovima bila je Tijana Boškovića sa 24 poena, Bjanka Buša upisala je osam, a Jovana Stevanović sedam.

U okviru četvrtog kola grupe "C" Srbija u petak od 13:00 časova igra protiv selekcije Kazahstana.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas


#Odbojka, #POBEDA, #Srbija, #TijanaBošković #PRessSerbia #PRessSrbija

четвртак, 29. септембар 2022.

RECEPT DANA: Pohovane tikvice sa sirom

Savršene kao prilog uz sve vrste mesa, ali i kao samostalno jelo.






Sastojci:

5 srednjih tikvica,

50 g tvrdog sira (parmezan),

2 jaja,

3 kašike prezli,

5 kašika ulja,

3 kašike maslaca ili margarina,

so.

Priprema:

Oprane tikvice isecite na duguljaste komade, uvaljajte ih u posoljena razmućena jaja, pa u prezle pomešane sa narendanim sirom.

Na mešavini ulja i maslaca ispržite sa obe strane panirane tikvice, izvadite ih na upijajući papir i držite na toplom.

Pre služenja pohovane tikvice možete preliti sosom po želji.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#PohovaneTikviceSaSirom, #RECEPTDANA, #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

DNEVNI HOROSKOP: HOROSKOP ZA 30. septembar 2022.

Ovo je vaš dnevni horoskop za  30. septembar 2022.godine 






Dnevni horoskop: 

OVAN

Posao: Tokom ovog dana bićete u situaciji da revidirate jednu svoju poslovnu saradnju. Dogovor sa saradnicima pretrpeće promenu.

Ljubav: Sve više razmišljate o osobi koju ste upoznali preko prijatelja. Očekuje vas sastanak.

Zdravlje: Zdravlje bi moglo da bude ugroženo usled preterane izloženosti stresnim situacijama.

BIK

Posao: Nova zaduženja na poslu zahtevaju ovladavanje novim znanjima, pa možete proći kroz period edukacije.

Ljubav: Spremni ste na to da pređete granicu prijateljstva sa osobom Prema kojoj gajite sve jača osećanja.

Zdravlje: Mogući su problemi sa krvotokom, cirkulacijom, venama...

BLIZANCI

Posao: Složena situacija koja se tiče papirologije danas može da stvori zastoj u tempu vašeg poslovanja. Problem rešite timski.

Ljubav: Osoba koja vam se dopada igra igru "vruće-hladno". Teško vam je da zauzmete pravi stav.

Zdravlje: Hormonalni disbalans može stvarati probleme ženskim pripadnicima ovog znaka.

RAK

Posao: Ovaj dan donosi vam pozitivnu atmosferu na poslu i konstruktivan razgovor sa saradnicima. Uspešan poslovni dogovor.

Ljubav: Osećate prezasićenost stereotipnom svakodnevicom između vas i partnera. Maštate o zajedničkom putovanju.

Zdravlje: Mogući su jaki bolovi u stomaku.

LAV

Posao: Retrogradni Merkur može da stvori zastoj u platnom prometu. Zato je neophodno da oprezno upravljati novcem.

Ljubav: Vaš odnos sa partnerom se sve više i više stabilizuje. Između vas dolazi do sve većeg zbližavanja.

Zdravlje: Povedite računa o osetljivim očima, pucanju kapilara itd.

DEVICA

Posao: Zbog nepredviđenog spleta okolnosti moraćete da organizujete vanredni poslovni sastanak. Očekuje vas promena plana.

Ljubav: Između vas i partnera može ponovo da se javi neki stari problem, Rešite to zajedničkim razgovorom.

Zdravlje: Zdravlje bi vam moglo biti ugroženo, ako nastavite sa neredovnom ishranom.

VAGA

Posao: Očekuje vas podrška neke uticajne osobe koja će vam pomoći da prebrodite nestabilan period. Odluke donosite na timskom nivou.

Ljubav: Želite da promenite nešto u vašem odnosu sa partnerom. Otvoreno recite šta vam smeta.

Zdravlje: Moguće su respiratorne infekcije.

ŠKORPIJA

Posao: Ovaj dan može vam doneti uspeh u kreativnim zanimanjima i uslužnim delatnostima, kao i u radu sa klijentima.

Ljubav: Očekuje vas burna ljubavna avantura sa osobom koju ste nedavno upoznali preko prijatelja.

Zdravlje: Čuvajte glavu od eventualnih povreda.

STRELAC

Posao: Potrudite se da danas uradite prvo ono što je najvažnije. U suprotnom, može doći do probijanja krajnjeg roka.

Ljubav: Vaš odnos sa partnerom može biti isprekidan. Atmosfera neizvesnosti okružuje vas ljubavni plan.

Zdravlje: Mogući su problemi na nervnoj bazi.

JARAC

Posao: Retrogradni Merkur, u poslovanju stvara zastoj i neočekivane prepreke. Pripremite rezervni plan.

Ljubav: Vaš odnos sa partnerom kao da stagnira. Neophodan je onaj peti element da pokrene stari žar.

Zdravlje: Povedite računa o nožnim zglobovima, skloni ste manjim povredama.

VODOLIJA

Posao: Ovaj dan donosi vam važan poslovni sastanak na kojem ćete dobiti nov projekat ili nova zaduženja. Novi elementi u radnom okruženju.

Ljubav: Partner će vam prirediti neko lepo iznenađenje. Pred vama je lep izlazak u društvo.

Zdravlje: Izbegavajte preteran unos alkohola, ostanite maksimalno pribrani.

RIBE

Posao: Današnji poslovni sastanak proteći će u znaku uspeha, ali i kompromisnog rešenja. Pobrinit se za fleksibilne rokove.

Ljubav: Upoznaćete veoma zanimljivu osobu preko posla. Između vas može doći do zbližavanja.

Zdravlje: Mogući su problemi sa bubrezima. Unosite više vode u organizam.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Glossy

 

 

#DnevniHoroskop, #Horoskop, #HoroskopZaDanas #PRessSerbia #PRessSrbija

Vremenska prognoza za 30. septembar

Vremenska prognoza za 30. septembar: Najniža temperatura od 10 do 17, a najviša od 26 do 29 stepeni.






Promenljivo oblačno i toplo, ujutru ponegde sa kratkotrajnom kišom, posle podne u Vojvodini i sa lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, na planinama povremeno i jak.

Najniža temperatura od 10 do 17, a najviša od 26 do 29 stepeni.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ RTS

#PROGNOZA, #PrognozaZaBeograd, #PrognozaZaSrbiju, #VremenskaPrognoza #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo su današnje naslovne strane

Ovo su naslovne strane današnjih novina






#ALO, #Blic, #Danas, #Dnevnik, #Kurir, #Naslovne, #Novosti, #SrpskiTelegraf #PRessSerbia #PRessSrbija

Rim - Ne zaboravite da budete u Večnom gradu na njegov rođendan!

Zbog svoje istorije, umetnosti, arhitekture i lepote, a možda i testenina, Rim je jedan od najpopularnijih gradova na svetu.






 

Evo nekih stvari koje možda ne znate o Večnom gradu, a koje mogu dodati faktor zabave prilikom vaše posete jednom od najposećenijih mesta na Zemlji.

U fontanama je pitka voda

U svim rimskim fontanama teče pitka voda. Doslovno je možete piti, voda ne kruži u fontani, već stalno curi nova. Voda stiže sa nekoliko izvora, starim akvaduktima nastalim u vremenu starog Rima. Ako vam to zvuči neverovatno, spustite se u podzemlje ispod Fontane di Trevi. Ovde ćete istražiti u potpunosti funkcionalnu cisternu akvadukta, koja i dalje vodom puni fontanu.

Kako znati što su u Rimu izgradili pape?

Najbolje je naći simbol pape, prekrštene ključeve. Naći ćete ih na bezbroj građevina, na fontanama, kipovima, i još mnogo čemu što su pape želele da se izgradi. Uz ključeve se uvek nalazi grb, koji predstavlja svakog pojedinog papu. U Rimu je uvek bilo kristalno jasno kome treba biti zahvalan na učinjenom dobročinstvu.

Kad osvojiš neku zemlju, oduzmi joj simbole moći

Znali su to rimski carevi pa su u Rim preneli 13 starih egipatskih obeliska. Ove “trofeje” su uzeli samo zato što mogu, iako to nije bio ni malo lak poduhvat! Ali ko pita robove jel im teško… Još 7 obeliska su dali da se izrade u Egiptu pa i njih preneli u Rim.

Inače, jedan obelisk je težak nekoliko tona i izgrađen je od monolita. U Rimu se nalazi još mnogo obeliska, ali samo je 20 izrađeno u Egiptu.

Preteče društvenih mreža

Za vreme vladavine ne baš tako narodu omiljenih papa, ljudi su se dosetili kako da stave vlastima do znanja šta misle o njima a da pritom ne budu otkriveni. Tako su se neke rimske statue, ni krive ni dužne, našle na meti Rimljana koji su anonimno stavljali na njih satirične poruke upućene vladajućoj klasi, a najviše papi. Poruke bi bile postavljene krišom, u toku noći, a statue na kojima bi se ostavljale su bile na najprometnijim ulicama i trgovima u gradu. Ujutru bi ceo narod pročitao ono što su statue „iznele“ u javnost.

Najbolje vreme za posetu

Ne zaboravite da budete u Rimu na njegov rođendan. Grad je rođen 21. aprila 753. godine pre nove ere i svake godine na ovaj datum Rim slavi svoj rođendan. Rođendan Rima na italijanskom se zove Natale di Roma, a grad je ispunjen paradom, predstavama i igrama koje obeležavaju tu svečanost. Rim je 21. aprila 2022. napunio 2775 godina.

Fontana di Trevi je mašina za novac

Tradicije radi, skoro svaki posetilac Fontane di Trevi baca tri novčića u nju. U proseku, na kraju svakog dana iz nje se usisaju novčići u vrednosti od oko 3.000 evra, ukupno oko 1,4 miliona evra godišnje. Vlada taj novac dalje usmerava u dobrotvorne svrhe.

Mačka je simbol Rima

Dobro je poznato da Rimljani vole svoje mačke - toliko da su ih označili kao biokulturno nasleđe grada. Mačke lutalice su uobičajeni prizor širom Rima, zahvaljujući propisima uspostavljenim 1991. godine da ih zaštiti. Podržava ih rimsko utočište za mačke Torre Argentina, gde volonteri obezbeđuju hranu i negu. Ipak, treba imati u vidu da su mačke uglavnom divlje pa im ne prilazite ako ne želite neprijatnost.

(24sedam.rs/pixabay)

#Rim, #VečniGrad #PRessSerbia #PRessSrbija

7 načina da sprečite pojavu tamnih krugova ispod očiju: Izborite se sa podočnjacima na prirodan način!

Ako i vi imate problem s podočnjacima i prvo što ujutu uradite jeste da nanesete korektor kako biste ih prekrili, otkrivamo vam na koje načine možete da se rešite tamnih krugova ispod očiju na prirodan način!






 

Bez obzira na godine, mnogo žena, ali i muškaraca muku muče sa podočnjacima. Ovi tamni krugovi ispod očiju mogu imati različite uzroke. Kod nekoga se javljaju usled prevelikog umora i nedovoljno sna, kod drugih jer imaju tamniji ten skloniji hiperpigmentaciji, kod nekih su podočnjaci posledica zdravstvenih stanja (na primer problema sa štitnom žlezdom).

Kako se rešiti podočnjaka?

Na prvom mestu je promena određenih loših navika:

San je najvažniji eliksir lepote i to samo ako traje minimum 7 sati. Neki čak savetuju da se spava isključivo na leđima.

Hidratacija je takođe važna- pijte puno vode jer je suva koža jedan od glavnih uzroka pojave tamnih podočnjaka

Smanjite unos kofeina

Ako pušite, treba da znate da ova štetna navika ima velikog udela u pojavi podočnjaka

Nosite naočare za sunce kako biste zaštitili nežnu kožu oko očiju od UV zraka koji izazivaju hiperpigmentacije.

Kesice čaja mogu da pomognu da se smanji otok ispod očiju. Skuvajte crni čaj i ohladite dve kesice u frižideru. Stavite ih na zatvorene oči i držite obloge desetak minuta.

Krastavac je takođe jedna od efiaksnih metoda za uklanjanje podočnjaka. Sadrži mnogo vitamina i ima hidrirajuće dejstvo. Stavite krastavac da se ohladi. Nakon toga isecite dva koluta pa ih stavite na zatvorene oči. To će pomoći da se suze limfni i krvni sudovi oko očiju.

(lovesensa/pixabay)

#PODOČNJACI, #TamniKrugovi #PRessSerbia #PRessSrbija

Muče vas žuljevi na nogama? Ovi trikovi će vam pomoći da ih se što brže i bezbolnije rešite!

Kada kupite novi par obuće, ono što najčešće možete da očekujete jeste da će vas prvih nekoliko dana žuljati. Žuljevima treba vremena da zacele, a najgore što možete da uradite jeste da ih na silu kidate.






 

Žuljevi mogu da budu i te kako bolni, te treba da preduzmete sve mere koje će vam pomoći da ih se uspešno rešite.

Žulj koji nije pukao

  1. Nemojte da ga bušite, već operite sapunom i dezinfikujte antibiotskom mašću.

  2. Ostavite mesto na kojem je žulj nepokriveno, eventualno stavite labavi zavoj, te ga pustite da se suši na vazduhu.

  3. Nemojte da stvarate pritisak na mesto na kojem se žulj nalazi. Ako se žulj nalazi na stopalu ili između prstiju, na mestima koja se jače znoje, stavite malo dečijeg pudera, te silikonske jastučiće.


Žulj koji je pukao

  1. Operite područje na kojem je žulj nežnim sapunom i vodom. Nemojte da koristite alkohol, jod ili hidrogen peroksid.

  2. Oštećenu kožu lagano izravnajte i potapkajte da se prilepi.

  3. Namažite područje antibiotskom mašću, te ga prekrijte sterilnim flasterom ili gazom.


Žulj koji je potrebno isušiti

Ponekad su žuljevi veoma bolni, veliki ili na mestu koje ne može stalno da se štiti od dodira ili znojenja, te ih je onda potrebno iscediti. Ovo je pravilan postupak:

  1. Operite područje na kojem se žulj nalazi.

  2. Iglu sterilišite alkoholom.

  3. Napravite malu rupicu na ivici žulja i nežno iscedite tečnost.

  4. Ponovo ga operite, te osušite laganim tapkanjem. Nemojte da skidate kožu s njega, ona je prirodna zaštita koja i dalje treba da ga pokriva.

  5. Namažite antibiotskom mašću, te prekrijte gazom ili flasterom. Ne zatežite, bolje je da flaster bude labav.


Dalja nega

  1. Flaster ili gazu menjajte svaki dan ili odmah u slučaju da ih nakvasite ili da se uprljaju.

  2. Izbegavajte da nosite cipele ili aktivnosti koje su izazvale žulj dok ne zaceli.

  3. Ako primetite znakove infekcije, kao što su gnoj, temperatura, crvenilo ili toplu kožu oko žulja, javite se doktoru.


(objektiv.rs/pixabay)

#ŽULJ, #ŽULJEVI #PRessSerbia #PRessSrbija

Ovo je majka Andreane Čekić! Pevačica objavila fotografiju, izazvala lavinu komentara (FOTO)

Kao da su sestre






Pevačica Andreana Čekić već dugi niz godina je na domaćoj javnoj sceni, međutim, malo ko zna kako izgleda njena majka.

Naime, Andreana ne krije da joj je porodica veliki oslonac. Nedavno je objavila fotografiju sa majkom koja je izazvala lavinu reakcija.

- "Kao da ti je sestra, a ne majka"," Nije moguće da je ova žena tvoja majka", "Prelepe ste obe" - bili su samo neki od komentara.



 










Прикажи ову објаву у апликацији Instagram























 

Објава коју дели Andreana Cekic (@andreanacekic)






#AndreanaCekic, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Seka Aleksić o nasilju nad ženama i silovatelju: Napad nažalost svuda može da se desi, moramo svi da ustanemo

Ističe da bi rado podržala sina ukoliko u budućnosti poželi da započne karijeru jutjubera






Folk zvezda Svetlana Seka Aleksić sinoć je održala nastup u jednom beogradskom lokalu, a pre početka istog za medije govorila o svojoj kilaži, deci i nasilju nad ženama, temi koja je poslednjih dana u žiži javnosti zbog puštanja višestrukog silovaljtelja na slobodu.

Nepresušna tema kada je Seka u pitanju svakako jesu njena izdanja i česta oscilacija u kilaži, a kako je sada otkrila potpuno se "otarasila" slatkiša zbog kojih je često imala ozbiljne krize.

- Nije ovo ništa kako sam ja nekada bila provokativno, ovo je super. Stanisalv nalazi sve ideje, ništa se ja ne mešam. Kao neka lutka sam, on me upakuje i to je to. Najviše volim damski stil, ali s druge strane prosto svako pojavljivanje zahteva da izgledam drugačije, nekako se to i očekuje. To je kada imate ekipu, ja ustvari nemam ekipu nego samo jednog čoveka koji sve to radi na pravi način, onda je proizvod takav kakav jeste. Srećna sam jer sam dovela liniju do izgleda kakvog sam želela. Ukoliko ste lepi i zgodni to ne znači da možete svašta obući - rekla je Seka i dodaje:

- Slatkiše ovih dana generalno jesam zato što se baš, baš zdravo hranim. Nema šale, uskoro počinjem da treniram. Meni se takve krize dešavaju da sam mislila da sa mnom nešto nije u redu, međutim to je samo navika na slatko, bukvalno sam ovisnik. Sad jedem baš zdravo. Jedna stavr je neverovatna kod mene, kad mnogo ima svega - ja ništa, a kada ne vidim očima ja umirem - kaže pevačica.

Izvor: PressSerbia/Telegraf

#Pevacica, #SekaAleksic #PRessSerbia #PRessSrbija

Topalkova ćerka zavodi na mrežama! Helena isturila grudi, a niko joj nije primetio oči (FOTO)

Heleni grudi kipe na sve strane






Ćerka folk pevača Milana Topalovića Topalka, Helena Topalović, nekoliko godina je aktivni učesnik javne scene Srbije. Popularna je na društvenim mrežama, a mediji sa punom pažnjom prate dešavanja u njenom privatnom životu. Helena se ovaj put pojavila u zanosnom izdanju, a to je bilo dovoljno da na sebe skrene pažnju.

Helena je nosila crnu haljinu kojom je naglasila atribute, a posebno grudi koje samo što nisu ispale. Na račun izgleda Topalkova ćerka dobila je brojne komplimente, posebno od jačeg pola.

„Zmaj“, „Sijaš, kraljice“, „Prirodna lepota“, „Prelepa si“ samo su neki od komentara ispod objave.

Ono što mnogi nisu primetili jeste da je Helena stavila sočiva u svetloj boji.

 

#HelenaTopalovic, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Karleuša udarila na Slobodu Mićalović: Ovo nije prvi put da glumici upućuje ružne reči

Sukob Jelene Karleuše i Slobode Mićalović zbog „Luj Viton“ torbe






Pevačica Jelena Karleuša očigledno se našla prozvanom kada je Sloboda Mićalović u jednom intrvjuu iznela svoje mišljenje o ljudima koji nose skupe komade garderobe i o onima koji su vegani, a ne libe se da nose stvari od životinjske kože.

– Volim dobar nakit, volim dobar sat, ali mogu da živim bez toga.Mislim da moj karakter i ta stabilnost dolazi iznutra, a ne iz toga šta smo spolja stavili na sebe. Ili neko komentariše „ne jedem meso, ja sam vegan„, a onda nosi „Luj Viton“ koja sigurno nije od kupusa. Ne razumem – rekla je glumica.

Ove reči su očigledno isprovocirale Jelenu, pa je momentalno odgovorila Slobodi:

– Upravo sam htela da pojedem jednu moju „Luj Viton“ torbu, ali mi je ova prepametna žena objasnila da to nije kupus. A ja jedem samo kupus – napisala je Jelena.

#JelenaKarleusa, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Milici Todorović komentarišu grudi: Mole je da ide na estetsku intervenciju

Pevačica Milica Todorović, kako kaže, ne želi da ugradi silikone, iako svoje koleginice, koje često posećuju plastičnog hirurga, ne osuđuje.






- Ne kukam što imam male grudi, volim ih takve kakve su! Nemam potrebu da stavljam silikone. Kad samo pomislim da treba da mi seku grudi na mestu gde se nalaze žlezde i gde treba dete da dojim, želudac mi se okrene. Nemam snage za to - priča Milica i dodaje da nema ništa protiv žena koje idu kod plastičara:

- Nisam protiv silikona u grudima. Ako neka žena zaista ima potrebu da poveća grudi i nije zadovoljna svojim izgledom, onda i treba to da uradi.

- Kažu mi: "Hajde, Milice, platićemo ti jedan silikon, a ti dodaj za drugi." Klavijaturista koji sa mnom radi godinama jednom mi je rekao: "Lele, bre, Milice, stavi nešto malo u te grudi da zaličiš na nešto." Smejem se tome - kaže pevačica za Informer i dodaje da je uvek zadovoljna svojim izgledom, čak i kada ima višak kilograma:

- Nikada nisam padala u depresiju zbog kilaže. Kad preteram sa jelom samo smanjim obroke i to je to!

Milica priznaje da joj slatkiši leče nervozu:

- Nerviram se zbog posla i kad se ne naspavam, uzmem teglu "nutele" da se smirim. Ne valja mi to jer onda nabacim koji kilogram viška.

#MilicaTodorovic, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

"Bila sam gladna, nisam sebi mogla da priuštim kvalitetnu hranu": Pevačica se ugojila, pa pomoć potražila kod doktora

Bivša zadrugarka Irma Sejranić odlučila je da se reši masnih naslaga kod plastičnog hirurga.






Da se ne bi mnogo maltretirala u teretani, Irma je donela odluku da to masno tkivo ukloni kod doktora.

- Ja uvek nešto novo radim, snimila sam dve pesme, moja nova pesma se radi, ja trenutno imam jedan problem, nakupilo mi se masnog tkiva, zbog lošeg života i došla sam doktoru. Kada mi je rekao kakav je problem, ja sam odlučila da rešim i to, pa da uradim ,,six packs". Posle se vraćam treningu! - rekla je Irma i nastavlja o ulasku u Zadrugu:

- Imala sam neki interesantan poziv, bilo je to neko opipavanje terena, ali još ne znam, treba da rešim ovu sitauciju, da izbacim pesmu, ali sada posle svega, razmišljala sam o svemu, jedina stvar koja bi mene mogla uvesti unutra je ozbiljna cifra. Ja sam tamo bila gladna, ono što bih jela, nisam mogla sebi da priuštim! Isponižavana sam za ceo život, ali velike pare bi me mogle uvesti unutra, unapred. Ja sam sa Pinkom u dobrim odnosima, ne bi bio nikakav problem, osim oko cifre, jer bi se tu natezali - rekla je ona nedavno za Republiku.

#IrmaSerjanić, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Marija Šerifović smršala pet kilograma i krenula u teretanu

Pevačica je uvek otvoreno pričala o borbi sa kilogramima i poznato je da joj teško padaju treninzi.






Marija Šerifović ni sada nije podelila fotografiju iz teretane, ali zato jeste kratki snimak, na kojem vidimo da je zadihana i premorena, dok ispija vodu iz velike flaše.


#MarijaSerifovic, #Pevacica #PRessSerbia #PRessSrbija

Pevač otkazao saradnju sa Sašom Popovićem

Pevač Dejan Ćirković Ćira, priznaje da je mnoge teške životne situacije prebrodio zahvaljujući svom prijatelju Saši Popoviću koji mu je mnogo pomogao tokom karijere, ali je bio prinuđen da otkaže saradnju.






Naime, zbog televizijskih gostovanja Ćira iz Štutgarta, u kom živi 25 godina, dolazi u Beograd, te se s vremena na vreme desi da zaboravi da ponese svečaniju garderobu, pa bude primoran da potraži nešto u Popovićevom ormaru. Međutim, kako kaže, više mu to ne odgovara.


#Čira, #Pevac #PRessSerbia #PRessSrbija

ILDA ŠAULIĆ: ČULA SAM SE SA OCEM NOĆ PRE TRAGEDIJE!

- Znala sam da je tata na putu i da radi to veče. Ja sam bila u studiju Saše Nikolića i nas dvoje smo spremali neku novu pesmu, koja još uvek nije bila gotova.






Nikada ovo nisam uradila za sve ove godine, ali sam predložila da nazovemo Šabana i da mu pustimo da čuje kako to zvuči. Uvek sam mu puštala gotov proizvod, da ne može mnogo da kritikuje. Nazvala sam ga i ja sam se poslednja sa njim čula. Bio je jako lepo raspoložen, upalio je kameru, slušao je pesmu i bio zadovoljan kako to sve zvuči. Sutradan se već dogodila ta tragedija u kojoj je nastradao, izjavila je pevačica Ilda Šaulić gostujući u televizijskom izdanju emisije "Sve po spisku sa Škundrićem.

U emisiji se pojavila i njena ćerka koja je zabavila sve u studiju svojim simpatičnim komentarima, a sve to možete pogledati u nastavku teksta.

https://youtu.be/49WkGgwbLlg

#IldaSaulic, #NenadŠkundrć, #SVEPOSPISKUSAŠKUNDRIĆEM #PRessSerbia #PRessSrbija

Deluje kao infuzija u slučaju prehlade: Pileća supa oporavlja organizam, preporuka lekara za instant olakšanje

Naše bake preporučivale su domaću pileću supu kao lek protiv svih bolesti disajnih organa. Delotvornost pileće supe poznata je još od 12. veka kada ju je jevrejski rabin, lekar i filozof Mojsije Majmonid, propisivao kao lek protiv prehlade i astme. Nije poznato kako je ovaj srednjovekovni lekar znao hemijski sastav supe, ali današnja istraživanja idu u prilog njegovoj terapiji.






 

Dakle ukoliko se vašem detetu zapuši nosić i ne može da diše, ne posežite odmah za lekovima, već prvo pokušajte da mu pomognete tanjirom domaće supice! Ovo se odnosi na mališane starije od sedam meseci.

Umesto leka – supa

Na osnovu nedavnih istraživanja, koja je sproveo pulmolog Ervin Ziment, dokazano je da pileća supa zaista ima terapeutska svojstva. Prvo, pileće meso sadrži aminokiselinu cistein, koja se oslobađa tokom njegovog kuvanja. Ova aminokiselina je po sastavu slična acetilcisteinu, supstanci koja je osnovni sastojak medikamenata koji se propisuju protiv bronhitisa i ostalih bolesti disajnih organa. Inače, njen zadatak je da razloži sluz u nosu i grlu te tako olakša disanje.

Osim toga, para koju udišemo dok jedemo toplu supu efikasnija je od inhalacije običnom vodenom parom. Blagotvorni začini Doktor Ziment je u svojoj studiji naglasio da se lekovitost pileće supe mnogostruko pojačava kada joj se tokom kuvanja doda nekoliko čenova belog luka i zrna bibera, pošto ovi začini “rade” po principu savremenih lekova protiv kašlja – smanjuju gustinu sluzi i olakšavaju disanje. Inače, beli luk sadrži selen, moćni antioksidant koji zajedno sa vitaminom E učestvuje u procesu jačanja imuniteta.

Protivupalno dejstvo

Doktor Stiven Renard, načelnik pulmološke bolnice u Nebrasci, izneo je teoriju o antiinflamatornom dejstvu pileće supe, nakon čega su svi njegovi pacijenti tri puta dnevno dobijali po tanjir. Njegova teorija zasniva se na činjenici da supa blokira kretanje neutrofila, belih krvnih ćelija koje se tokom prehlade talože u sluzokoži nosa i uzrokuju njegovu zapušenost. Doktor Renard sproveo je brojna laboratorijska ispitivanja domaće pileće supe koju je spravljala baka njegove supruge. Nakon što je na neutrofile nakapao nekoliko kapi supe, oni su prestali da se gomilaju ali, nisu izgubili sposobnost da se bore protiv mikroorganizama.

Ovo se ponovilo čak i onda kada je neutrofile nakapao sa 200 puta razblaženim koncentratom supe. Treba naglasiti da je doktor Renard uradio samo jednu studiju i da je napomenuo da je potrebno uraditi niz dodatnih ispitivanja kako bi se lekovitost pileće supe u potpunosti dokazala. Pošto nije bilo zainteresovanih za finansiranje njegovog projekta, druga studija, nažalost, nikada nije urađena.

Dobitna kombinacija

Kombinacija pilećeg mesa i povrća koja se stavlja u supu, važna je u odbrani pluća od virusne infekcije. S obzirom na to da je pred nama hladan period godine, kada je mogućnost nastanka infekcije velika, savetujemo vam da svakog dana ponudite detetu tanjir domaće pileće supe spravljenje po receptu doktora Renarda. Osim što je ukusna i lekovita, pileća supa obezbjeđuje hidrataciju organizma i stimuliše apetit deteta.
Originalni recept za pileću supu po doktoru Renardu

Potrebno vam je:

1 pile srednje veličine (može i koka)

0,5 kg pilećih krilaca

3 velike glavice crnog luka

1 veliki krompir

3 paštrnaka

2 korijena peršuna

7 većih šargarepa

1 veći koren celera

1 struk peršunovog lišća

so, biber po ukusu

Priprema:

Pile operite, nalijte ga hladnom vodom i stavite u veći lonac da se kuva. Kada voda proključa, smanjite vatru i dodajte krilca. Povrće očistite, isecite na komade, pa ga ubacite u lonac. Ostavite da se kuva na tihoj vatri sat i po. S vremena na vreme skidajte masnoću koja se skuplja na površini supe.

Pola sata kasnije, izvadite meso i povrće iz supe, procedite tečnost koju ste dobili.. Meso nemojte više vraćati u supu, a povrće izmiksajte i vratite. Na kraju posolite i pobiberite po ukusu i dodajte peršun.

(srbijadanas/pixabay)

#LEK, #PilećaSupa, #Supa #PRessSerbia #PRessSrbija

VRAĆA SE PRIRODNOM IZGLEDU Stanija Dobrojević napravila DRASTIČNU PROMENU

Nakon što je pre nekoliko meseci ofarbala kosu u znatno svetliju nijansu, rijaliti zvezda Stanija Dobrojević je rešila da je jesen ponovo vreme za promene.








#Frizura, #Kosa, #PrirodniIzgled, #StanijaDobrojevic #PRessSerbia #PRessSrbija

Neverovatne prednosti cvekle za vaše zdravlje koje niste mogli ni ZAMISLITI

Sok od cvekle nam pomaže da ostanemo produktivni bolje od bilo kog energetskog pića








#CVEKLA, #Prednosti, #SAVETI, #Zdravlje #PRessSerbia #PRessSrbija