среда, 24. август 2022.

RECEPT DANA: Paprike na dva načina

Sezona je pečenih paprika pa što bolji iskoristite period kada su sveže i mirišljava. Ovaj recep iskoristićete više puta i na više načina.






Paprike na dva načina


Potrebno:

8 pečenih paprika
100 g feta sira
1 kašika svežeg peršuna
šunka
kajmak
2 jajeta
prezle
brašno

Priprema:

Ako koristite zamrznute paprike, najbolje da ih izvadite veče pre i ostavite na sobnoj temperaturi da se odlede. Ako koristite sveže, potrebno da ih prethodno ispečete. Paprike operite i ubrusom prebrišite. Ispecite na roštilju, ringli ili u rerni. Pečene paprike stavite u kesu ili pastičnu kutiju, zatvorite i ostavite da malo odstoje da biste lakše oljuštili paprike. paprike pažljivo oljuštite i blago pritisnite da izađe voda. Možete ih i oprati, a onda ih ubrusom pritisnite da ubrus upije tečnost.

Paprike na kajmaku:

Paprike posolite. Na zagrejanom ulju propržite paprike prvo sa jedne strane, od 3-5 minuta, a onda okrenite i drugu stranu. Na kraju, na svaku papriku stavite kajmak, poklopite i ostavite 3-4 minuta na toplom da se kajmak lagano otopi. Poslužite dok je toplo.

Pohovane paprike sa sirom:

Sjedinite sir i peršun, a možete dodati i iseckanu šunku. Paprikama odstranite petelje i semenke i otvorite na pola. Posolite. Na jednu polovinu paprike stavite sir, a drugom preklopite.

Jaja umutite i posolite. Paprike uvaljajte u brašno, jaja, pa u prezle. Pržite na umerenoj temperaturi obe strane. Vadite na ubrus da upije višak masnoće. Poslužite dok je toplo.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO



#PaprikeNaDvaNačina, #RECEPTDANA, #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар