Sezona je pečenih paprika pa što bolji iskoristite period kada su sveže i mirišljava. Ovaj recep iskoristićete više puta i na više načina.
Paprike na dva načina
Potrebno:
8 pečenih paprika
100 g feta sira
1 kašika svežeg peršuna
šunka
kajmak
2 jajeta
prezle
brašno
Priprema:
Ako koristite zamrznute paprike, najbolje da ih izvadite veče pre i ostavite na sobnoj temperaturi da se odlede. Ako koristite sveže, potrebno da ih prethodno ispečete. Paprike operite i ubrusom prebrišite. Ispecite na roštilju, ringli ili u rerni. Pečene paprike stavite u kesu ili pastičnu kutiju, zatvorite i ostavite da malo odstoje da biste lakše oljuštili paprike. paprike pažljivo oljuštite i blago pritisnite da izađe voda. Možete ih i oprati, a onda ih ubrusom pritisnite da ubrus upije tečnost.
Paprike na kajmaku:
Paprike posolite. Na zagrejanom ulju propržite paprike prvo sa jedne strane, od 3-5 minuta, a onda okrenite i drugu stranu. Na kraju, na svaku papriku stavite kajmak, poklopite i ostavite 3-4 minuta na toplom da se kajmak lagano otopi. Poslužite dok je toplo.
Pohovane paprike sa sirom:
Sjedinite sir i peršun, a možete dodati i iseckanu šunku. Paprikama odstranite petelje i semenke i otvorite na pola. Posolite. Na jednu polovinu paprike stavite sir, a drugom preklopite.
Jaja umutite i posolite. Paprike uvaljajte u brašno, jaja, pa u prezle. Pržite na umerenoj temperaturi obe strane. Vadite na ubrus da upije višak masnoće. Poslužite dok je toplo.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PaprikeNaDvaNačina, #RECEPTDANA, #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар