четвртак, 25. август 2022.

Otkriveno kako je u Sjenici nastradao gastarbajter Suljo Džigal! (Foto)

Sjenica - Nesrećni slučaj pogibije Sulje Džigala, koji se dogodio pre tri dana u Sjenici, uznemirio je javnost u Srbiji. Džigal je u Sjenicu došao na godišnji odmor i, kako saznajemo, upao u rupu predviđenu za lift u zgradi koja je u završnoj fazi izgradnje.




Prema prvim zvaničnim saznanjima iz policije, Sjeničanin koji je je bio na privremenom radu u Holandiji, u zgradu je ušao u večernjim satima, popeo se na treći sprat i upao u otvor predviđen za lift, koji je do pola bio zabarikadiran daskama.

Nesrećnog čoveka pronašli su prijateljica i vlasnik jednog restorana u Sjenici, jer je Suljo razgovarao telefonom upravo sa tom prijateljicom dok je obilazio zgradu.



U prvom trenutku do lokalnih medija dospele su glasine da je vlasnik zgrade Aldin Kurtović, međutim ispostavilo se da je pomenuto lice samo dobavljač građevinskog materijala, a da je vlasnik zgrade Husein Suljević iz Sjenice, koji je odmah kontaktiran od strane policije.

Nakon što je tragedija prijavljena, policija je došla na lice mesta, a stigao je i vlasnik zgrade, koji je inspektorima dostavio dokumenta za izgradnju zgrade, koja se inače gradi u javno-privatnom partnerstvu sa Opštinom Sjenica. Nakon izlaska istražnih organa na teren, utvrđeno je da nema nikakvih građevinskih prekršaja, da su dozvole uredne i da je zgrada adekvatno obezbeđena. Prema dosadašnjim navodima, Suljo je u zgradu ušao da bi video stanove. Međutim, za sada je ostalo nejasno zašto bi čovek po noći gledao stanove bez vlasnika zgrade ili prodavca stanova, pa su krenule spekulacije o tome da je razlog njegovoj pogibiji mnogo banalniji.

Nezvanična informacija koja kruži Sjenicom je da je Džigal usput svratio u nezavršenu zgradu, kako bi izvršio malu nuždu, pa je iz radoznalosti obišao sve spratove, zainteresovan za budući enterijer stanova. S obzirom da je zgrada u trećoj fazi gradnje i iznutra nezavršena, zbog nedostatka osvetljenja, Suljo se strovalio u otvor za lift sa trećeg sprata i poginuo na mestu usled lomljenja grudnog koša i vrata.

Policijska istraga je u toku, kao i ispitivanje svedoka, a svi koji nešto dodatno znaju o motivima posete Džigala nezavršenoj zgradi noću ili su na bilo koji način povezani sa slučajem, već su privedeni na ispitivanje.

PRessSerbia.com

#Gradilište, #NesrećaNaGradilištu, #NesrećanSlučaj, #PoginuoGastarbajter, #Policija, #Sjenica, #SuljoDžigal #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар