Italijanski kuvar Renato Viola godinama je nedostižan u svetu gastronomije. Njegovu specijalnu picu zvanu “Louis XIII” probalo je vrlo malo ljudi, a razlog je cena – košta čak 12.000 dolara!
Pica je prečnika 20 centimetara, ali sama priprema i nadev su veoma specifični i luksuzni. Dizanje testa traje čak 72 sata, koristi specijalnu vrstu soli, a na njoj se nalaze tri različite vrste finog kavijara, svež norveški jastog, kao i sedam različitih vrsta sireva.
Ni ambalaža za takvu picu ne može da bude obična. Kuvar Renato je lično priprema i donosi na adresu zajedno sa još dvoje pomoćnika.
Oni serviraju posebne tanjire, kao i piće za ukusan obrok. Tačnije, kuvar sa sobom nosi konjak “Remi Martin Lui XIII”, šampanjac “Krug Clos du Mesnil 1995” i brendi, koje smatra izuzetno važnim za kombinovanje sa picom koju priprema.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ cdm.me
#Hrana, #NajskupljaPica, #Pica, #Zanimljivosti #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар