Sočan i mirisan kolač koji ćete obožavati...
Sastojci:
450 g brašna,
100 g šećera u prahu,
1 kašičica praška za pecivo,
200 g margarina,
50 ml hladne vode,
1 žumance.
Za fil:
700 g kupina,
8 kašika šećera,
2 kesice pudinga od vanile,
100 g čokolade.
Za premazivanje:
1 belance.
Priprema:
Stavite kupine da se kuvaju sa šećerom oko 10-15 minuta. Puding razmutite sa vodom i zakuvajte na uobičajen način. Sklonite sa šporeta i ostavite da se hladi.
Margarin izgnječite viljuškom, pa dodajte žumance. Sjedinite, pa dodajte šećer u prahu, vodu i brašno pomešanim sa praškom za pecivo. Umesite testo koje se ne lepi za ruke. Testo umotajte u providnu foliju i ostavite 30 minuta u frižideru. Podelite ga na dve lopte, jednu veću i drugu malo manju.
Veći deo testa razvijte oklagijom u krug, malo veći od pleha da bi ste mogli izvući ivice. Rasporedite testo i izdignite ivice. Sipajte fil od kupina. Preko kupina narendajte čokoladu.
Od drugog dela testa razvucite krug. Testo stavite na oklagiju i prebacite preko rendane čokolade. Belance umutite viljuškom i premažite obode tarta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert, #RECEPTDANA, #RECEPTI, #TartSaKupinama #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар