Prava poslastica za prave sladokusce!
Sastojci:
250 ml vode,
125 ml ulja,
prstohvat soli,
2 kašike šećera,
150 g oštrog brašna,
5 jaja.
Za krem:
1 puding od vanile,
250 ml mleka,
200 ml šlaga.
Za čokoladni preliv:
100 ml slatke pavlake,
100 g čokolade za kuvanje.
Priprema:
U manju posudu stavite vodu, ulje, so i šećer i ostavite da provri. Dodajte brašno i kuvajte smesu dok ne dobijete gustu grudvu testa.
Malo je ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Mešajte testo mikserom dok ne postane glatko, pa ga stavite u poslastičarski špric.
Na pleh obložen pek-papirom istiskujte gomilice testa veličine oraha i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pečene profiterole ohladite.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert, #Profiterole, #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар