уторак, 26. јул 2022.

RECEPT DANA: Profiterole

Prava poslastica za prave sladokusce!






Sastojci:

250 ml vode,

125 ml ulja,

prstohvat soli,

2 kašike šećera,

150 g oštrog brašna,

5 jaja.

Za krem:

1 puding od vanile,

250 ml mleka,

200 ml šlaga.

Za čokoladni preliv:

100 ml slatke pavlake,

100 g čokolade za kuvanje.

Priprema:

U manju posudu stavite vodu, ulje, so i šećer i ostavite da provri. Dodajte brašno i kuvajte smesu dok ne dobijete gustu grudvu testa.

Malo je ohladite, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Mešajte testo mikserom dok ne postane glatko, pa ga stavite u poslastičarski špric.

Na pleh obložen pek-papirom istiskujte gomilice testa veličine oraha i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Pečene profiterole ohladite.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#Desert, #Profiterole, #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар