субота, 2. јул 2022.

Kombuha je eliksir dugovečnosti: Čini čuda za celo telo, regneriše organizam!

Pristalica ste zdrave ishrane i alternativne medicine? Ako zdravstvene tegobe rešavate na prirodan način, onda ste sigurno već čuli za kombuha gljivu i njenu lekovitost.






 

To je lagani fermentisan napitak koji je postigao zavidno mesto na lestvici zdravih čajeva.

Svako ko ga pije poboljšava imunološki sistem, a pomaže organizmu pri gubitku telesne težine. Kombuha napitak se može upotrebiti kao terapija bilo koje bolesti, pa čak promoviše i dugovečnost

Ako pijemo ovaj napitak redovno, možemo sprečiti bolest arterija, pomoći u biosintezi kolagena, proteina koji čini strukturu kostiju, kože, krvnih sudova. Dobro je i za kožna oboljenja, ali i rast kose. Pomoći će vam i kod obnavljanja crevne flore, ubrzavanja cirkulacije, snižavanja šećera u krvi, holesterola, olakšavanju simptoma artritisa, reume, poboljšavanju rada žlezde, pa čak i smanjenja stresa.

ZDRAVSTVENE PREDNOSTI ČAJNE GLJIVE

Kombuha gljiva povezana je sa dugim popisom zdravstvenih prednosti. Sadrži enzime, aminokiseline, antioksidante i polifenole.

Kombuha je probiotički napitak sa korisnim bakterijama koje podržavaju probavu i imunološki sistem. U sebi ima enzima  koji su neophodni za dobro varenje.

Dobar izvor oksidanata pomaže u usporavanju starenja. Ublažava druge hronične bolesti kao što je rak, kardiovaskularne i disfunkcije mozga.

Čvrst nivo probiotika, korisni mikroorganizmi koji se nalaze u crevima pomažu održavanju zdravog crevnog sistema.

Kvalitetan izbor karboksilne kiseline pomaže u detoksikaciji jetre i ostalih metaboličkih otrova.

Solidan izvor glikozima koji je neophodan u izgradnji hrskavice, poboljšanju zdravlja i zglobova.

Vitamin B pomaže telu da proizvede energiju iz hrane. Pomaže u rešavanju stresa i depresije.

Upotrebom kombuha čajnog napitka možete se rešiti niza zdravstvenih problema:

poboljšava varenje,

jača imuni sistem,

održava probiotske vrednosti,

čisti organizam od toksina,

pomaže u gubitaku težine,

povećava energiju.

Priprema:

Sve što vam je potrebno je da imate komad gljive iz koje ćete dalje razmnožavati mikrobiološke kulture.

Potrebno vam je 7 čaša vode. Sklonite vodu i dodajte pola čaše šećera. Mešajte dok se šećer ne istopi a onda dodajte 4 kesice čaja i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Obično se koristi crni čaj, beli čaj, oolong ili zeleni čaj. Svi su ujedno i odlični čajevi za mršavljenje pa nije ni čudo što se kombuhi pripisuju i ova svojstva.

Kada se čaj ohladi sipajte u čistu staklenu teglu. Komad stare kombuhe stavite u čaj. Prekrijte teglu krpom ili papirnim ubrusom i pričvrstite gumicom za tegle.

(srbijadanas/pixabay)

#ČajnaGljiva #Kombuha #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар