Kuvajte u kvalitetnijem posuđu i poklopite posudu dok kuvate, tako ćete skratiti vreme kuvanja, a samim tim i količinu utrošene energije
Evo nekoliko osnovnih saveta koji će smanjiti količinu električne energije koju trošite pri kuvanju i ujedno umanjiti vaš račun za struju:
- Uključite onu ringlu koja je iste veličine kao i posuda koju koristite, jer morate da znate da ako je grejna površina veća od dna posude, ta energija se samo nepotrebno rasipa.
- Ringla ne mora da bude na maksimumu, pa nije slučajno što na šporetu postoje temperaturne vrednosti od 1 do 5 ili više.
- Kuvajte u kvalitetnijem posuđu i poklopite posudu dok kuvate, tako ćete skratiti vreme kuvanja, a samim tim i količinu utrošene energije.
- Pred kraj kuvanja ili podgrevanja hrane isključite ringlu jer ona ima određenu količinu akumulirane energije.
- Na kraju, česta greška „novopečenih“ mladih domaćica ili sveže razvedenih domaćina, koji, želeći da impresioniraju nekoga, tek upoznaju spravu koja se zove rerna, pa ne znajući da pri svakom otvaranju temperatura u rerni opadne za oko 15 stepeni, u panici je stalno otvaraju i pipkaju hranu viljuškom uz čuveno pitanje „Jaao, da li je ovo gotovo!?“, imaće veći račun za struju, a verovatno će na kraju za njih raditi potrčko.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Espreso
#Kuvanje, #PotrošnjaStruje, #SAVETI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар