четвртак, 2. јун 2022.

RECEPT DANA: Mladi krompirići iz rerne

Jednom kada ga probate, stalno ćete ga ovako praviti.






1,5 kg mladog krompira,

200 ml ulja,

1 kašika suvog začina,

1 kašičica soli,

1 glavica crnog luka,

1 srednja babura paprika,

1/2 kašičice bibera,

po želji beli luk,

peršunov list,

voda.

Priprema:

Uključite rernu na 220 stepeni. Krompir operite i očistite od ljuske. Veće krompire presecite, manje ne. Poređajte krompir u veliki pleh od rerne, prelijte uljem i začinima, naseckajte sitno luk i papriku, a zatim nalite vode da bude preko polovine krompira.

Stavite u rernu da se kuva - peče. Posle sat vremena kašikom promešajte i prevrnite krompir. Vratite u rernu još 20-30 minuta, odnosno dok lepo ne porumeni, a u tepsiji ostane još tečnosti. Nije potrebno da sva tečnost ispari, nego da krompir ostane u tom saftu od luka i paprike kako bi ostao sočan.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#MladiKrompirićiIzRerne,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар