Lagani zalogaji koji svima prijaju.
Sastojci:
1 kg tikvica,
500 g šargarepe,
2 paradajza,
4 kašike maslaca,
2 kašike brašna,
2 dl kisele pavlake,
1 kašika sitno seckane mirođije,
1 kašičica suvog začina,
so.
Priprema:
Oprane tikvice oljuštite i izvadite im sredinu. Očišćenu šargarepu izrendajte, dodajte sitno seckanu sredinu od tikvica, oljušten i isečen paradajz, suvi začin i seckanu mirođiju. Ovim nadevom napunite izdubljene tikvice.
Vatrostalni sud premažite maslacem, poređajte tikvice, prelijte tankom zaprškom i nalijte toplom vodom ili još bolje supom. Kuvajte na umerenoj temparaturi oko 40 minuta da tikvice omekšaju, a voda ispari. Pre služenja prelite kiselom pavlakom.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#RECEPTDANA,#RECEPTI,#TikvicePunjeneŠargarepomIParadajzom #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар