Počastite se ukusnim ručkom.
Potrebno je:
1,2 kg šnicli (teletina, svinjetina)
4-5 kašika brašna
ulje
1/2 glavice belog luka
malo soli
dosta crnog bibera
malo suvog začina
Priprema:
Šnicle dobro istanjiti, posoliti ih malo, i ostaviti da odstoje. U šerpu sipati ulja, da pokrije dno, i dobro ga zagrejati. Svako parče mesa staviti u brašno, sa obe strane, otresti višak, pa pržiti na ulju, sa obe strane, ali vrlo kratko. Pržene komade stavljati u sud sa strane.
Usput iseckati sitno beli luk. Kad meso bude gotovo, u šerpu u kojoj su se pržile šnicle ubaciti beli luk, i malo ga propržiti (oprez, ne sme da izgori, jer postaje gorak). Odmah dodati 1/2 kašičice bibera, promešati, i dodati oko 3 kašike brašna. Promešati, dodati malo suvog začina, pa naliti vodu, toliko da se napravi fini sos srednje gustine. Sačekati da sos provri.
Promešati i ostaviti da ključa par minuta, pazeći da bude nešto ređi. Sad sve šnicle vratiti u šerpu sa sosom, smanjiti temperaturu, poklopiti i ostaviti da se krčka još tridesetak minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#NaturŠnicle,#PredlogZaRučak,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар