недеља, 19. јун 2022.

RECEPT DANA: Kolač sa breskvama

Ukusan sezonski kolač koji se lako pravi.






Sastojci:

Za koru:

250 g glatkog brašna,

150 g maslaca,

60 g šečera u prahu,

malo soli,

1 jaje.

Za fil:

1/2 l slatke pavlake,

3 jaja,

3 kašike brašna,

3 kašike kristal šećera,

vanilin šećer,

1 kg bresaka,

2 kašike mrvica,

šećer u prahu.

Priprema:

Zamesite testo i ostavite u frižideru pola sata. Razvaljajte i stavite u namašćen i pobrašnjen pleh, pa pecite oko 15 minuta u remi na 200 stepeni.

U međuvremenu prepolovite oprane i oljuštene breskve i izvadite im koštice. Testo pospite mrvicama, pa poslažite breskve.

Za preliv pomešajte 3,5 dl pavlake s obe vrste šećera, jajima, brašnom i malo soli. Prelijte preko bresaka.

Pecite 20-25 minuta, zatim smanjite na 170 stepeni i pecite još 25 minuta. Pre posluživanja pošećerite i dodajte ulupanu slatku pavlaku.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#KolačSaBreskvama,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар