Ukusan sezonski kolač koji se lako pravi.
Sastojci:
Za koru:
250 g glatkog brašna,
150 g maslaca,
60 g šečera u prahu,
malo soli,
1 jaje.
Za fil:
1/2 l slatke pavlake,
3 jaja,
3 kašike brašna,
3 kašike kristal šećera,
vanilin šećer,
1 kg bresaka,
2 kašike mrvica,
šećer u prahu.
Priprema:
Zamesite testo i ostavite u frižideru pola sata. Razvaljajte i stavite u namašćen i pobrašnjen pleh, pa pecite oko 15 minuta u remi na 200 stepeni.
U međuvremenu prepolovite oprane i oljuštene breskve i izvadite im koštice. Testo pospite mrvicama, pa poslažite breskve.
Za preliv pomešajte 3,5 dl pavlake s obe vrste šećera, jajima, brašnom i malo soli. Prelijte preko bresaka.
Pecite 20-25 minuta, zatim smanjite na 170 stepeni i pecite još 25 minuta. Pre posluživanja pošećerite i dodajte ulupanu slatku pavlaku.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#KolačSaBreskvama,#RECEPTDANA,#RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар