понедељак, 20. јун 2022.

CRVENA ZVEZDA JE ŠAMPION SRBIJE: Crveno-beli osvojili 22. titulu!

Tim sa Malog Kalemgdana odbranio triplu krunu.






Košarkšai Crvene zvezde odbranili su titulu šampiona Srbije pošto su u drugom meču finala savladali FMP sa 71:59 (15:9, 19:22, 25:14, 12:14)i tako trijumfovali sa 2-0 u seriji. Crveno-beli su uspeli da odbrane i triplu krunu osvojenu prošle sezone, a postali su i rekorderi pošto im je ovo 22. titula nacionalnog prvaka.


Bilo je jasno da će FMP odigrati bolji meč protiv Crvene zvedze u odnosu na prvi koji su Panteri izgubili ubedljivo, ali malo ko je očekivao da prva četvrtina prođe u vrlo neefikasnoj i tvrdoj igri. Kuzmić i Ivanović bili su maltene jedini koji su pogađali u tom periodu za crveno-bele, a Tasić je predvodio FMP, ali su prvu deonicu obeležili brojni promašaji na obe strane. Zvezda je bolje krenula u drugug četvrtinu, Kalinić je pogodio trojku za prvu dvoifrenu prednost branioca titule 24:14 u 14. minutu. Međutim, nisu crveno-beli nastavili u tom ritmu niti slomili otpor rivala, a Panteri su to iskoristili i serijom 12-4 uspeli da priđu na 28:26 u 17. minutu. Zvzeda je uspela da odbije taj nalet domaćina i na poluvreme ipak ode sa vođstvom 34:31.

Panteri su uspeli da jače uđu u nastavak meča i priđu na 37:35 u 23. minutu, a zatim i propuste napad za izjednačenje. Zvezda je to uspela da kazni, a trojke Ivanovića, Lazića i Markovića odvele su crveno-bele do maksimalne dvocifrene prednosti 55:43 u 29. minutu, da bi u poslednju četvrtinu ušli sa vođstvom 59:45. Poslednjih 10 minuta bili su samo formalnost. FMP je pokušavao da smanji zaostatak i vrati se u meč, ali je Crvena zvezda konstantno održavala dvocifrenu prednost, mirno privela utakmicu kraju i osvojila 22. titulu.

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas



#CrvenaZvezda,#Kosarka,#Sampioni,#Sport #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар