среда, 6. октобар 2021.

VISINA ZARADE TOKOM BOLOVANJA ZAVISI OD VOLJE POSLODAVCA

Vesna Latinović, pomoćnik direktora Sektora za zdravstveno osiguranje u RFZO, ovog jutra je u „Uranku“ televizije K1 objasnila šta su preporuke države, a šta obaveze poslodavaca tokom epidemije virusa korona.






- Poslodavci koji su prihvatili preporuku Vlade zaposlenima koji su oboleli od kovida 19 isplaćuju 100 odsto plate, dok oni koji nisu usvojili preporuku, na šta imaju pravo, isplaćuju 65% plate tokom bolovanja – kazala je Latinovićeva. - Prvih 30 dana bolovanja zaradu isplaćuje poslodavac, a od 31. dana zaradu isplaćuje Fond.

Kako je kazala, zabrinjava podatak da su bolovanja nakon 31. dana uvećana za čak 20.000.

- Ukoliko roditelj neguje dete obolelo od korone dobija 65 odsto zarade. Takođe, ne postoji obaveza izolacije za roditelje dece obolele od korone koji su vakcinisani. Oni dobijaju pravo na bolovanje za negu deteta.

Latinovićeva je rekla da se od početka epidemije poslodavci suočavaju sa strahom od korone, te da su se mnogi radnici razboleli od straha da će oboleti od korone. Strah od korone, međutim, nije osnov za dobijanje bolovanja, objasnila je Vesna Latinović na K1.

#Bolovanje #VesnaLatinović #VisinaZarade #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар