субота, 23. октобар 2021.

RECEPT DANA: Štrudla sa jabukama i bademima

Napravite jednu od najlepših poslastica - jednostavnu i ukusom neprevaziđenu.






Sastojci:

300 g brašna,

5 kašika ulja,

prstohvat soli,

4 nakisele jabuke,

2 kašike soka od limuna,

40 g suvog grožđa,

60 g maslaca,

30 g pečenog badema,

20 g listića badema.

Priprema: Pomešajte brašno, 130 mililitara vode, tri kašike ulja i so. Zamesite testo, pa ga ostavite na toplom da nadođe.

Jabuke ogulite i očistite, isecite na kockice, prelite sokom od limuna, pa stavite u šerpu. Dodajte suvo grožđe, iseckane pečene bademe i šećer, te krčkajte uz mešanje dva-tri minuta.

Testo razvaljajte, premažite otopljenim maslacem, odozgo rasporedite fil, pa urolajte. Prebacite u pleh, premažite preostalim maslacem, pospite listićima badema i pecite u rerni na 200 stepeni 30 minuta.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#Desert #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #RECEPTI #Štrudla #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар