Brz i jednostavan recept za sočnu ribu koju ćete obožavati.
Sastojci:
500 g fileta oslića,
2 kašike suvog biljnog začina,
sok od 1 limuna,
1 kašičica bibera,
3 čena belog luka,
100 g belog brašna,
100 g kukuruznog brašna,
100 dl ulja.
Priprema:
Filete operite i prosušite. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte sa suvim biljnim začinom, limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu.
Ribu uvaljajte u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite na vrelom ulju po tri minuta minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Oslić #PaniraniOslić #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар