субота, 16. октобар 2021.

RECEPT DANA: Panirani oslić sa belim lukom

Brz i jednostavan recept za sočnu ribu koju ćete obožavati.






Sastojci:

500 g fileta oslića,

2 kašike suvog biljnog začina,

sok od 1 limuna,

1 kašičica bibera,

3 čena belog luka,

100 g belog brašna,

100 g kukuruznog brašna,

100 dl ulja.

Priprema:

Filete operite i prosušite. Beli luk očistite, sitno naseckajte i pomešajte sa suvim biljnim začinom, limunovim sokom i biberom, pa smesu rukama utapkajte u ribu.

Ribu uvaljajte u mešavinu obe vrste brašna, a zatim je pržite na vrelom ulju po tri minuta minuta sa svake strane. Da bi riba spolja bila hrskava, a iznutra dobro pečena, okrenite filete samo jednom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#Oslić #PaniraniOslić #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар