четвртак, 21. октобар 2021.

RECEPT DANA: Losos sa rezancima

Lako i brzo se pravi, a ukus je neponovljiv.






Sastojci:

400 g debljih rezanaca,

so,

8 fileta svežeg lososa,

300 ml slatke pavlake,

biber,

2 kašičice rendane kore limuna,

2 kašike soka od limuna,

1 kašika maslaca.

Priprema: Skuvajte rezance prema upustvu s pakovanja, u dosta slane vode. U širokoj šerpi prokuvajte slatku pavlaku, so biber, koru i sok limuna. Krčkajte tri minuta, da se svi ukusi sjedine i kiselina iz limuna postane blaža.

U tiganju zagrejte maslac i pržite losos sa svake strane po tri minuta. Procedite rezance i umešajte ih u sos od limuna, pa ih ukrasite po želji tankim tračicama kore od limuna. Servirajte uz filete lososa.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#LososSaRezancima #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар