Ručak koji ćete kada jednom probate često praviti.
Sastojci:
1 kg junetine,
100 g slanine,
300 g šampinjona,
2 glavice crnog luka,
4 čena belog luka,
400 ml piva,
50 g paradajz pirea,
3 šargarepe,
1 manji celer,
500 ml pilećeg bujona,
so,
biber.
Priprema: Na umerenoj temperaturi propržiti slaninu, sitno iseckan beli i crni luk. Dodajte junetinu iseckanu na kocke i malo propržite.
Sipajte pivo, lagano promešajte. Dodajte iseckanu šargarepu, celer i paradajz pire i iseckane šampinjone. Prelijte pilećim bujonom i ostavite da se krčka dok se ne zgusne i meso ne omekša.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#GulašSaPivom #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар