Prelepo izgleda, a ukus savršen... Idealna i za doručak i za ručak, užinu, večeru...
Sastojci:
1,5 dl mlake vode,
1/3 kocke kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kašičica soli,
2-3 kašike maslinovog ulja,
oko 250 g brašna,
1 manja tegla sušenog čeri paradajza,
1 grančica ruzmarina.
Priprema: U mlaku vodu dodajte šećer i razmrvljeni kvasac, pa ostavite par minuta da ostoji. Zatim dodajte prosejano brašno, so i maslinovo ulje i zamesite testo kašikom. Testo za fokaču treba da je mekše, malo gušće nego za uštipke. Ostavite ga na toplom mestu da odstoji da se udvostuči.
Odstojalo testo istresite na dasku i premesite sa malo brašna, tek toliko da se ne lepi i prebacite u tepsiju na pek-papir. Testo u tepsiji razvucite, tapkajte nauljenim rukama i razvlačite u željeni oblik.
Odozgo poređajte sušene čeri paradajze, malo ih pritisnite u testo, zatim ubadajte i male grančice ruzmarina. Prelijte fokaču sa maslinovim uljem. Ostavite još malo da odstoji.
Za to vreme uključite rernu. Pecite u donjem delu rerne na 220 stepeni oko 15-20 minuta ili dok fokača blago ne porumeni.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Fokača #PredlogZaDoručak #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар