Nedoljivi namaz koji će vam popraviti raspoloženje na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 kg kestena,
1,2 kg šećera,
1 štapić vanile.
Priprema: Najpre malo pecite kesten u rerni, potom ga oljuštite dok je još topao. Očišćen kesten stavite u tiganj i prelijte hladnom vodom. Kuvajte 30 do 40 minuta dok ne omekša.
Potom, kesten procedite i izgnječite. Dodajte šećer u topao pire koji ste dobili. Stavite zaslađen pire u tiganj (na pola kilograma pirea idu tri supene kašike vode). Ubacite vanilin štapić i mešajte na umerenoj vatri, dok se smesa ne zgusne.
Kada se džem zgusnuo skinite ga sa vatre, izvadite vanilin štapić, stavite džem u tegle i čuvajte na hladnom mestu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#DžemDoKestena #Kesten #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар