Za sve prave ljubitelje čokolade.
Sastojci:
3 jaja,
150 g čokolade,
60 g maslaca,
4 kašike šećera,
1 kašika brašna.
Za fil:
500 g maskarponea,
2 kašike šećera,
5 dl slatke pavlake,
100 g tamne čokolade,
100 g mlečne čokolade,
100 g bele čokolade,
1/2 kesice vanilin šećera.
Priprema: Čokoladu i maslac rastopite na pari. Umutite žumanca i šećer, pa u to umešajte rastopljenu čokoladu, pa kašiku brašna. Na kraju lagano umešajte sneg od belanaca. Pecite na 160 stepeni oko 40 minuta u kalupu obima 24 cm.
Svaku čokoladu posebno rastopite na pari, a sa belom rastopite i vanilin šećer. Izmiksajte maskarpone i šećer, pa u to umešajte umućeni šlag. Podelite smesu na tri dela, pa u jedan dodajte rastopljenu tamnu čokoladu, u drugi rastopljenu mlečnu, a u treći rastopljenu belu čokoladu. Premažite preko kore tamni, mlečni, pa beli fil.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#ČokoladniKolač #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар