Stari, dobro poznati desert sa jabukama.
Sastojci:
– 8 jabuka srednje veličine
– 200 g šećera
– 80 g oraha
– 1 belance
– 1 limun
– 1 šlag
– 1 l vode
– 2 vanilin šećera
Priprema:
Operite i oljuštite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
Jabuke kuvajte u kipućoj vodi kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
Kuvane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuva, procedite ga i ostavite neka se ohladi.
Napunite jabuke mešavinom umućenog belanceta, mlevenih oraha i vanilin šećera, pa staviti u tepsiju i pecite 15 minuta na 180 stepeni.
Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.
Pre posluživanja na tufahije stavite po kašiku šlaga.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PredlogZaDesert #RECEPTI #ReceptiDana #Tufahije #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар