Lagano jelo u kojem ćete uživati.
Sastojci:
600 g ćurećih prsa,
1 kg tikvica,
5 zelenih maslina,
5 crnih maslina,
1/2 kg paradajza,
0,5 dl maslinovog ulja,
0,5 dl suncokretovog ulja,
1 veza peršuna,
1 dl suvog belog vina,
100 g parmezana,
so,
biber.
Priprema: Ćureća prsa narežite na odreske i propržite sa obe strane na ulju da porumene. Dodajte oljušteni i na kockice isečeni paradajz, posolite, pobiberite i dinstajte dok sos ne bude na pola gotov. Tikvice oljuštite, narežite na kockice i dodajte mesu. Dodajte prepolovljene masline, pa prelijte vinom i dinstajte dok tikvice ne omekšaju. Na kraju pospite rendanim parmezanom i poslužite.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#RECEPTDANA #RECEPTI #Rucak #Tikvice #Vecera #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар