четвртак, 9. септембар 2021.

RECEPT DANA: Pita sa jabukama bez kora

Možete je poslužiti sa šlagom ili sladoledom, ali i bez ikakvog dodatka je savršena.






Sastojci:

300 ml brašna,

300 ml šećera,

300 ml pšeničnog griza,

1 prašak za pecivo,

1 vanilin šećer,

1,5 kg oljuštenih i narendanih jabuka,

cimet,

2 vanilin šećera,

2 jaja,

100 ml ulja,

250 ml mleka.


Priprema:

Jabuke oljuštite i narendajte, pa dodajte vanilin šećer. Ako su previše kisele možete dodati po želji šećera, a ako su preslatke sok od jednog limuna.

Suve sastojke dobro promešajte u posebnoj posudi, pa dobijenu smesu podelite u tri dela.

U pleh premazan maslacom ili margarinom sipajte trećinu brašnaste smese. Na to ravnomerno rasporedite polovinu narendanih jabuka.

Zatim posipajte drugom trećinom suve smese, pa po njoj rasporedite drugu polovinu jabuka. Završite suvim posipom.

Žicom umutite jaja, mleko i ulje, pa tom tečnošću prelijte površinu kolača. Viljuškom ili nožem bockajte površinu kolača kako bi se tečnost ravnomernije raspodelila unutar kolača.

Pecite u rerni na 180 stepeni 45-50 minuta. Ohladite, isecite na kocke i poslužite.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO



#Desert #PredlogZaDesert #ReceeptDana #Recepit #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар