Ručak u kojem će cela porodica uživati.
Sastojci:
750 g pilećeg mesa,
1/2 kg spanaća,
2 dl kisele pavlake,
2 jaja,
100 g kačkavalja,
2-3 čena belog luka,
so,
biber,
suvi začin,
ulje.
Priprema:
Na malo ulja kratko propržite pileće meso, predhodno začinjeno suvim začinom, solju i biberom.
Spanać očistite, operite i prelijte vrelom posoljenom vodom.
U vatrostalnu činiju stavite pola količine spanaća, preko njega poređajte meso, preko mesa ostatak spanaća. Iseckajte beli luk i pospite po spanaću.
Umutite kiselu pavlaku sa jajima i prelijte preko spanaća, i na kraju narendajte kačkavalj ili feta sir.
Poklopite činiju alu folijom i stavite u zagrejanu rernu. Pecite oko 30 minuta, potom skinite foliju i zapecite još desetak minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#GlavnoJelo #PiletinaSaSpanaćemIzRerne #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #Rucak #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар