Stara, dobra poslastica sa jabukama.
Sastojci:
– 650 g brašna
– 150 g šećera
– 250 g maslaca
– 200 ml pavlake
– 2 jaja
– 1 prašak za pecivo
– 1,5 kg jabuka
– 4 kašike griza
– 150 g šećera
– cimet
Priprema:
Pomešati 2/3 brašna sa ostalim sastojcima za koru, a ostatak brašna postepeno dodavati testu.
Umesiti mekano testo, staviti u najlon kesu i ostaviti da odmori u frizideru sat vremena.
Dok testo odmara pomešati rendane jabuke, šećer, griz i cimet. Ako su jabuke slatke stavite manje šećera.
Testo podeliti na dva jednaka dela.
Prvi deo preneti u posudu za pečenje i blago utapkati od ivice do ivice. Nna to staviti jabuke i preko toga drugi deo, koji bi takođe trebalo utapkati od ivice do ivice posude.
Izbosti gornju goru viljuškom.
Pita se peče na 180 stepeni između 35 i 40 minuta.
Može da se seče tek kada se potpuno ohladi, u suprotnom ce se mrviti.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#LenjaPitaSaJabukama #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар