субота, 4. септембар 2021.

RECEPT DANA: Domaći kečap

Jednostavno se pravi, a odličan je za picu, jela sa testeninom, sendviče...






Sastojci:

7,5 l pulpe od paradajza,

700 g šećera,

150 g soli,

200 g gustina,

1 kesica sušenog bosiljka,

1 konzervans,

100 ml sirćeta.

Priprema: Sameljite paradajz na mašinici koja odvaja ljuske dok ne dobijete 7,5 l tečnosti, odnosno pulpe. Odvojite litar sa strane, a ostalo kuvajte sa šećerom i solju oko jedan sat.

U litar pulpe koji ste odvojili umešajte gustin, bosiljak uvezan u gazu, konzervans i sirće, pa promešajte i kuvajte još oko 20 minuta i odmah razlijte u zagrejane flašice. Pokrijte ih ćebetom i ostavite da odstoje 24 sata.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#DomaćiKečap #RECEPTDANA #RECEPTI #ZIMNICA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар