Odličan je za varenje, a pomaže i kod kožnih problema i ekcema.
Istraživači Univerziteta Merilend su proučavali broj dobrih mikroorganizama u raznoj hrani. Rezultati su objavljeni u naučnom časopisu Integrativne Medicine iz 2016. godine.
Kefir je zauzeo prvo mesto sa najvećim brojem živih dobrih bakterija, ispred kombuhe, jogurta, kvasa, čak i ispred najpotentnijih probiotičkih pilula na tržištu.
Najjači probiotik sadrži 50 biliona jedinica oformljenih kolonija po kapsuli ili 1,5 triliona po kontejneru. Što znači, dve šoljice kefira su jednake mesečnim vrednostima koje sadrži najkvalitetnija probiotička tableta.
Kefir sadrži najviše i najrazličitije bakterije u odnosu na ostalu fermentisanu hranu, 10 u kefiru od kravljeg mleka i 11 u kefiru od kozijeg mleka.
U kefiru, mnogo jeftinije, dobijate istu količinu dobrih bakterija kao u skupom pakovanju probiotika. Dakle, konzumiranje kefira:
Može pomoći zaustavljanju i kontroli dijareje
Poboljšava mentalno zdravlje
Pomaže kod određenih alergija i ekcema
Olakšava simptome kod određenih probavnih smetnji
Može pomoći imunom sistemu
Pomaže da se izgube kilogrami i salo na stomaku
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas
#KEFIR #PROBAVA #Probiotik #Varenje #Zdravlje #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар