Poznati "buda bowl", (buda činija) recepti su izvrsni, jer mogu da se naprave i u vegtarijanskoj varijanti, niskokalorični su i bogati vlaknima, pa su pogodni za osobe na dijeti. Ovu večeru ćete spremiti za samo 15 minuta!
"Buda bowl" je činija puna integralnih žitarica i obiluje zelenišem, šparogama i kremastim prelivom od jogurta. Tofu dodaje proteine i čini i ga vegetarijanskim, ali takođe ovaj obrok možete da napravite sa kuvanim škampima ili piletinom.
Sastojci:
- ½ šolje graška šećerca
- 4 šparoge sa kopljem, uklonjenim žilavi krajevima, i isečenim na komade
- ½ šolje običnog punomasnog jogurta
- ¼ šolje iseckane sveže mirođije
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 1 čen belog luka, mleven
- ¼ kašičice himalajske soli
- ½ šolje kuvanih integralnih žitarica
- 200 g pečenog tofua, iseckanog na kockice
- 3 rotkvice, isečene
- 1 kašika prepečenih semenki bundeve za ukrašavanje
Priprema:
Prokuvajte vodu u srednjem loncu. Dodajte grašak i šparoge i kuvajte dok ne omekšaju, oko 2 minuta. Isperite pod hladnom vodom. Umutite jogurt, mirođiju, limunov sok, ulje, beli luk i so zajedno u maloj činiji. Stavite integralne žitarice u plitku činiju za serviranje. Po vrhu stavite grašak, šparoge, tofu i rotkvice. Prelijte ih sa 2 kašike preliva (sačuvajte dodatno za drugu upotrebu). Po želji pospite semenkama bundeve.
(lovesensa/pixabay)
#BudaČinija #Dijetalno #Vecera #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар