Nema lepše letnje poslastice.
Sastojci:
1 konzerva (oko 380ml) kokosovog mleka sa manjim procentom masnoće,
1 konzerva (oko 420ml) zaslađenog kondenzovanog mleka,
1 šolja kokosa,
2 kašike narendane korice limete,
1 kašika soka od limete.
Sve sastojke sipajte u blender, pa blendajte na visokoj brzini sve dok se kokos lepo ne sjedini sa mlekom i dok smesa ne postane glatka i konzistentna.
Pripremljenu smesu izlijte u činije, pa ih stavite u zamrzivač na dva sata da se sladoled malo stegne.
Nakon toga, izvadite sladoled i dobro ga promešajte.
Vratite sladoled u zamrzivač na minimum još dva sata, mada je najbolje da odstoji preko noći. Poslužite i uživajte!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert #DomaćiSladoledOdKokosa #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар