Hleb je mnogima važan deo ishrane.
Znamo svi koliko svež i hrskav hleb može da bude ukusan.
Kako da onda održimo tu svežinu i ukus hleba što duže?
Najbolji načini da hleb ostane svež
Zamrznut hleb
Zamrzavanje hleba je ubedljivo najbolji način da ga sačuvate u stanju u kojem ste ga kupili, hrskave kore i meke unutrašnjosti. Na ovaj način produžićemo mu svežinu. Možete da stavite hleb u zatvorenu kesu sa zatvaračem, potiskujući što više vazduha i potom da ga stavite u zamrzivač. Predlaže se da kada želite da ga jedete, stavite u rernu i sačekate da se "otopi". Važno je da ga nakon jednog odmrzavanja više ne zamrzavamo opet.
Kutija za hleb
Adekvatna kutija za hleb stvoriće okruženje koje uravnotežuje vlažnost i cirkulaciju vazduha. Što više hleba stavite u kutiju za hleb, to je veći nivo vlažnosti vazduha, zato nemojte da pretrpavate kutiju. Izbegavajte da hleb skladištite u papirnatoj vrećici jer će zadržati vlagu i uništiti koru.
Umotajte hleb u foliju ili plastiku
Čuvanje hleba na radnoj površini u plastičnoj vrećici ili u foliji pomoći će mu da traje duže.
Izbegavajte frižider
Hleb ne bi trebalo da stoji u frižideru.
Nisu svi hlebovi, recimo baget užeg oblika i sa nedostatkom masti brže će postati bajat i trebalo bi daga pojedemo tok dana kada je i napravljen.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ MAGAZIN NOVOSTI
#Hleb #Namirnice #SAVETI #Svežina #Trikovi #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар