U ovim toplim letnjim danima domaćicama nije do kuvanja, a posebno ne do stajanja pored šporeta da bi napravile kolače. Ali, ako su domaćice i same sladokusci koji su okruženi gastronomskim istomišljenicima, teško da će odoleti a da ne naprave makar brzu voćnu tortu.
Recept koji vam donosimo nije zahtevan, izdašan je i sigurno će oduševiti ljubitelje kremastih poslastica.
Sastojci:
300 gr keksa
500 ml slatke pavlake
100gr šećera u prahu
2 kesice želatina i 50 ml vode
350 gr sezonskog voća
2 kašike šećera
Za glazuru:
100 gr čokolade
3 kašike mleka
50 gr maslaca
Priprema:
Umutite slatku pavlaku, dodajte joj šećer u prahu i kiselu pavlaku, pa sve dobro izmiksajte i dodajte polovinu rastopljenog želatina.
Voće izmiksajte sa šećerom, pa mu dodajte drugu polovinu rastopljenog želatina.
U posudu sa obručem stavite slog belog fila, zatim dodajte red keksa, pa preko keksa sipajte voćni fil. Tako ređajte dok ne utrošite sav materijal. Poslednji sloj trebalo bi da bude sloj od belog fila.
Tortu stavite u frižider da se dobro stegne, pa skinite obruč sa pleha, prevrnite tortu na tacnu i stavite joj glazuru koju ćete napraviti tako što ćete u šerpici rastopiti maslac, dodati ulje i čokoladu.
Po želji, tortu ukrasite listićima badema.
Foto: Pixabay
Izvor:PRessSerbia/ DIREKTNO
#LETNJEOSVEŽENJE #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #SladoledTorta #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар