субота, 26. јун 2021.

LETO u MAKEDONIJI: kakva je trenutna situacija?

Nakon što je 16. juna, Severna Makedonija potpuno ukinula policijski čas, epidemiološka situacija u ovoj zemlji je stabilna.








Istovremeno su dozvoljena venčanja i proslave, kao i događaji, koncerti i zabave u klubovima i barovima, ali samo na otvorenom, kapaciteta do 50% objekta i ne više od 1000 ljudi, prenosi Travel Magazine.



Da li postoje neke posebne mere ulaska u Severnu Makedoniju?





Podsetimo se, građani Srbije mogu već odavno da uđu u Severnu Makedoniju bez posedovanja negativnog PCR testa.

Takođe, nema potrebe za karantinom osobe koja ulazi u zemlju, a istovremeno država subvencioniše turizam sa 50.000 besplatnih PCR testova za turiste koji putuju natrag u zemlju koja zahteva PCR test.



Koje atrakcije bi trebalo da posetite u Severnoj Makedoniji?


Severna Makedonija ima potencijal za mnoge vrste turizma, ali najveće interesovanje je za kulturni, verski, aktivni i seoski turizam.

Među turistima postoji ogromno interesovanje za lokalnu hranu i vinarije, kao i interesovanje za posetu najvećim prirodnim jezerima zemlje – Ohridsko, Prespansko i Dojransko jezero.

Primetno je da raste interesovanje za alternativni i avanturistički turizam, jer u Republici Severnoj Makedoniji za takvu vrstu turizma postoje izvrsni uslovi – nežne i strme planine, ski staze, mirne i brze reke, široke nizije …

Naravno i skrivene lepote koje čekaju da budu otkrivene poput 43 jezera, 3 nacionalna parka, 16 planina viših od 2.000 metara, 3+ vodopada, megalitska opservatorija KOKINO, više od 4000 arheoloških nalazišta i mnoge druge stvari koje vas očekuju da otkrijete.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ Travel magazine




#Leto #Letovanje #Makedonija #Turizam #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар