Servirajte uz pljeskavicu, neko meso ili sa salatom.
Sastojci:
500 g mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
1 jaje
pola kašičice sode bikarbone
začini:
so, biber, mešavina začina, začinska paprika
100 g prezli
50 ml kisele vode
500 g krompira
topljeni sir
mocarela po želji
Priprema:
U posudu smo stavite mleveno meso, pa dodajte seckani, beli luk, jaje, sodu bikarbonu, so, biber, prezle, malo ulja, kiselu vodu i sve dobro sjedinite. Ostavite u frižider.
Začinite krompir uljem, posolite, dodajte mešavinu začina i paprike.
Od smese sa mesom napravite dve velike punjene pljeskavice. Formirajte četiri kuglice i oblikujte pljeskavice uz pomoć folije. Na pek papir stavite pljeskavicu i punite sa topljenim sirom i mocarelom po želji, mi smo kombinovali. Preklopite sa drugom pljeskavicom, oblikujte i učvrstite ivice. Ponovite postupak sa drugom pljeskavicom. Dodajte krompir, pljeskavice premažite sa malo ulja i sve zajedno pecite 40-ak minuta na 220°C.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#PredlogZaGlavnoJelo #PredlogZaRučak #PunjenaPljeskavica #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар