среда, 23. јун 2021.

Održana međunarodna promotivna InnoSchool konferencija

Međunarodni projekat InnoSchool bavi se potrebom uvođenja sistemskih promena u srednjoškolsko obrazovanje koje su neophodne za jačanje preduzetničke kulture i povećano angažovanje mladih u oblasti socijalnih inovacija i preduzetništva.






Regionalna agencija za razvoj i evropske integracije (RAREI) Beograd u svojstvu partnera sprovodi projekat InnoSchool u Srbiji u okviru Intereg Dunavskog transnacionalnog programa. (DTP).

16. juna 2021. godine u organizaciji Centra za resurse i pomoć u obrazovanju okruga Bihor, InnoSchool projektnog partnera iz Rumunije, održana je onlajn InnoSchool transnacionalna konferencija.

Cilj događaja bilo je predstavljanje i promocija InnoSchool Programa učenja o socijalnom preduzetništvu (ILS-a) i jednog od njegovih ključnih elemenata – ozbiljne igrice, kao i rezultata uspešnog pilotiranja Programa u odabranim srednjim školama u svih devet partnerskih država-učesnica u projektu tokom školske 2020/2021. godine.

Centralni deo konferencije zauzela je panel diskusija na temu „InnoSchool – budućnost socijalnog preduzetništva“ tokom koje je svoja iskustva tokom pilotiranja ILS programa u Srbiji podelila i Aleksandra Stevanović, nastavnica i psiholog Pete ekonomske škole „Rakovica“ iz Beograda.

Jedan od glavnih zaključaka panelista odnosio se upravo na činjenicu da bi se uvođenjem ILS-a u nastavne planove i programe ostvario pozitivan uticaj kako na škole, tako i na učenike, u pogledu proširivanja znanja i učenja o preduzetništvu i socijalnom preduzetništvu, dok razvoj i primena digitalizovanih nastavnih procesa idu u korak sa prioritetima sistema savremenog obrazovanja kao deo strateških ciljeva država-učesnica u projektu.

Za više informacija o primeni ovog inovativnog Programa u nastavi i tekućim projektnim dešavanjima pratite projekat na društvenim mrežama ili kontaktirajte RAREI Beograd.

#InnoSchool #Obrazovanje #Projekat #Skola #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар