Postoji dosta čajeva sa sličnim dejstvom, ključno je da probate svaki dok ne pronađete onaj koji vama najviše odgovara.
Kada vam je imunitet jak, ne morate brinuti o uticaju koji dolazi spolja. Zato je veoma važno da se zdravo hranite, redovno hidrirate, ali i da povremeno detoksikujete organizam uz pomoć domaćih čajev.
Ipak, vrlo je važno znati koji je čaj za koju boljku, kao i kako ga pravilno spremiti. Najpoznatiji travar s juga Srbije otkriva kako da ojačate imunitet.
Nenad Stamenović, poznatiji kao Neša Travka, travar, kulinar, planinar, diplomirani eko-turizmolog, nekadašnji šef hilandarske kuhinje savetuje kako da uz čaj od kičice u potpunosti očistite organizam.
- U starom Rimu kičica je bila poznata kao trava od 1.000 zlatniкa, jer se plaćala zlatom. Izbacuje otrove iz jetre, čisti кrv, obara visoкu temperaturu, koristi se i posle hemio i radio terapije, ali i kao prah za rane koje sporo zarastaju - priča Neša.
Priprema i upotreba:Kašičicu kičice stavite u provrelu vodu, pustite da odstoji 10 do 15 minuta, procedite i pijte nekoliko puta na dan.
* Skoro sve čajeve treba da pijete desetak dana, pa isto toliko da pauzirate
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ Srbija Danas
#Čaj #Kičica #Travari #Zdravlje #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар