Odlična ideja za lagani ručak bez puno muke. Poslužite sa salatom.
Sastojci:
500 g graška
150 g šargarepe
200 g crnog luka
350 g pilećeg filea
150 g pirinča
500 ml pavlake za kuvanje
začini: kari, beli luk u prahu, so, biber…
oko 60-70 ml ulja ili maslaca
700 ml vode
peršunov list za dekoraciju
Priprema:
Na ulju prodinstajte seckani crni luk, dodajte grašak i iseckanu šargarepu. Nalijte vodom i ostavite da krčka 15 minuta. Dodajte opran pirinač, posolite, pobiberite i kuvajte oko 10 minuta.
Dok se grašak kuva pripremite meso. Isecite ga na tanke šnite ili kockice. Kratko propržite na ulju, pobiberite i posolite po ukusu.
Nalijte neutralnu pavlaku, dodajte začine i krčkajte sve zajedno nekoliko minute. Grašak sipajte u pleh, preko stavite meso, pa prelijte sosom. Pecite pokriveno u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Piletina #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #ZapečeniPiletinaIGrašak #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар