недеља, 30. мај 2021.

RECEPT DANA: Zapečeni grašak sa piletinom

Odlična ideja za lagani ručak bez puno muke. Poslužite sa salatom.






Sastojci:

500 g graška
150 g šargarepe
200 g crnog luka
350 g pilećeg filea
150 g pirinča
500 ml pavlake za kuvanje
začini: kari, beli luk u prahu, so, biber…
oko 60-70 ml ulja ili maslaca
700 ml vode
peršunov list za dekoraciju

Priprema:

Na ulju prodinstajte seckani crni luk, dodajte grašak i iseckanu šargarepu. Nalijte vodom i ostavite da krčka 15 minuta. Dodajte opran pirinač, posolite, pobiberite i kuvajte oko 10 minuta.

Dok se grašak kuva pripremite meso. Isecite ga na tanke šnite ili kockice. Kratko propržite na ulju, pobiberite i posolite po ukusu.

Nalijte neutralnu pavlaku, dodajte začine i krčkajte sve zajedno nekoliko minute. Grašak sipajte u pleh, preko stavite meso, pa prelijte sosom. Pecite pokriveno u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#Piletina #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #ZapečeniPiletinaIGrašak #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар