Veoma ukusna sladoled torta za svečane prilike
Potrebno je:
150 gr mlevene plazme
100 gr mlevenih oraha
100 gr otopljenog maslaca
100 gr suvog grožđa potopljenog u rum
100 gr žele bombona
2 kašike mleka ili soka
200 ml slatke pavlake
100 gr kisele pavlake
1 kesica želatina
orah za posipanje ili čokolada
500 gr jagoda ili drugog voća (maline, kupine, banane)
Priprema:
U vanglicu sipati mleveni keks, dodati orah, suvo grožđe, seckane žele bombone. Sipati otopljen masac i dva kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh i istresti sastav i kašikom pritisnuti do dna da se izjednači.
Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu. Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se.
Poređati pola centimetra šlaga pa poređati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čokolade ili rasuti mlevene orahe. Staviti u frižider da prenoći.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#RECEPTDANA #Torta #Uskrs #UskršnjaTorta #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар