Mekana pogača punjena sirom.
Sastojci:
– 250 ml mlakog mleka
– 8 g suvog kvasca
– 1 jaje
– 1 kašičica šećera
– 1 kašičica soli
– 450 g brašna
– 50 ml maslaca
– 150 g svežeg sira
-1 celo jaje
– 2 žumanca
– 150 ml jogurta
– susam, po želji
Priprema:
Staviti suvi kvasac u mlako mleko sa malo šećera i soli i čekati oko pet minuta da naraste.
Nakon toga izručiti u sud u koji smo vec stavili brašno, šecer, so, jedno jaje i maslac. Zamesiti i sačekati da testo naraste pola sata.
Premesiti nadošlo testo i napraviti devet loptica. Svaku lopticu oklagijom razvući i staviti na kraj sir kome ste dodali jaje i zaseći malo pre motanja, par rezova po sredini, tako uraditi i sa preostalim lopticama.
Složiti u okruglu tepsiju i ostaviti 15 minuta da odmore i narastu, a za to vreme zagrejati rernu na 180 stepeni.
Pred samo pečenje izmešati 150 ml jogurta sa dva žumanca i preliti pogaču. Po želji posuti susamom.
Pogača se pecč pola sata na vec pomenutoj temperaturi.
Prijatno!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Pogača #PredlogZaDoručak #PunjenaPogača #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар