недеља, 2. мај 2021.

RECEPT DANA: Obrok salata sa jajima

Imate višak jaja nakon Uskrsa? Napravite ovu salatu, može stajati dva dana u frižideru!








Ako se pitate šta napraviti od kuvanih jaja preteklih sa uskršnje trpeze, ova salata je ukusno i jednostavno rešenje.


Možete je poslužiti kao prilog uz meso ili ribu, ali može i sama biti lagani obrok jer sadrži proteine i ugljene hidrate, kao i malo masnoće. Pikantan ukus daju joj crveni luk i mirođija. Pročitajte i kako se pravilno prekida post!

Sastojci:

3 kuvana jaja
3 krompira
1 manji crveni luk
Pola veze mirođije
4 kašike majoneza
4 kašike jogurta

So, biber



Priprema:

Obarite krompir i isecite ga na kriške. Dok je još topao, ali ne vreo, pomešajte ga sa dresingom od majoneza i jogurta, i dobro začinite solju i biberom. Kuvana jaja iseckajte sitno, kao i luk, pa pomešajte sa krompirom i pospite mirođijom.

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/ MONDO




#ObrokSalata #ObrokSalataSaJajima #PredlogZaJelo #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар