Oduševiće vas ovaj način pripreme poznatog jela.
Sastojci:
Kuvani krompir – 1 kg
So, biber, peršun
topljeni sir – 200 g
Sir – 100 g
Slanina – 250 g
Paradajz – 150 g
Sos:
Mleko – 300 ml
Brašno – 30 g
Maslac – 30 g
So, biber
Sir – 150 g
[embed]https://youtu.be/_T-KqwRug9Q[/embed]
Priprema:
Skuvan krompir isecite na kockice, ubacite u činiju, dodajte so i biber pa promešajte. Pola količine krompira stavite u vatrostalnu posudu i lepo rasporedite.
Iseckajte slaninu na kockice, dodajte rendani i topljeni sir, paradajz iseckan i peršun, pa sve promešajte. Stavite ovu smesu preko krompira i poravnajte (utapkajte). Odozgo stavite drugi deo krompira koji je ostao.
Na puteru propržite brašno, dodajte mleko i napravite bešamel. Posolite i pobiberite po ukusu. Prelijte preko musake i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Zatim izvadite iz rerne, stavite odozgo sir i zapecite još 10 minuta.
Foto: Printscreen
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Musaka #MusakaSaKrompiromISirom #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар