Neka rerna obavi najveći deo posla!
Mleveno meso je zahvalna namirnica koju rado koristimo u raznim receptima. Ako mislite da su pljeskavice, burgeri i ćevapi jedini oblik spremanja mlevenog mesa, isprobajte ovu ukusnu testeninu i otkrićete potpuno novi gastronomski svet!
Testenina, povrće, mleveno meso i ukusni sos, pa još posuto sirom, ručak koji će oduševiti sve!
Sastojci:
300 grama mlevenog mesa
400 grama suve testenine
2 paprike
1 crni luk
3 čena belog luka
2 konzerve paradajza pelata
Maslinovo ulje
Sušeni origano
So, biber
Tvrdi sir
Priprema:
Propržite mleveno meso, seckani luk i paprike na maslinovom ulju. Začinite origanom, dodajte pelat i krčkajte uz dolivanje vode po potrebi. Testeninu obarite da bude al dente, potom izmešajte sa sosom, začinite solju i biberom, narendajte sir odozgo i zapecite u rerni zagrejanoj na 190 stepeni. Poslužite toplo uz salatu!
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ MONDO
#GlavnoJelo #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #TesteninaSaPovrćemIMesom #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар