Kao iz najskuplje poslastičarnice sa Menhetna!
Savršena kombinacija čokolade i lešnika. Ako želite da pojačate sladak ukus, dodajte na vrh noža mlevene ljute paprike u smesu - rezultat će vas oduševiti!
Ako ste ljubitelj čokolade, ne propustite i recept za slatkiš koji je pogodan i za dane posta!
Sastojci:
250 g putera
200 g crne čokolade za kuvanje
80 g kakao praha
70 g brašna
350 g šećera u prahu
1 kašičica praška za pecivo
4 jaja
50 g lešnika
Priprema:
Rernu zagrejati na 180 stepeni C. Na pari otopiti puter i čokoladu, mešajući da se sjedine. Dodati iseckane lešnike. Prosejano brašno pomešati sa kakaom, praškom za pecivo i šećerom u prahu. Pomešati sa čokoladom i puterom. Dodati umućena jaja i sve dobro izmešati da nema grudvica.
Trik koji znaju samo iskusne domaćice i poslastičari jeste da ukoliko želite da testo ne "padne" tokom pečenja, onda ne treba koristiti mikser, već sve mututi rukom.
Smesu izliti u nauljen i pobrašnjen pleh i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta. Iz pleha ih vaditi tek kada se oghlade.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ MONDO
#Brauni #Kolač #PredlogZaDesert #RECEPTDANA #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар