Svinjski file u kremastom mlečnom sosu. Kao prilog možete da poslužite pire krompir, pomfrit, pirinač, grilovano povrće, pastu…
Sastojci:
400 g svinjskog filea
Za marinadu:
so
biber
1 kašičica senfa
ulje
Za sos:
200 ml neutralne pavlake
origano
1 čen belog luka
( po vašem ukusu dodajte još soli i bibera)
Prilog- pire krompir
400 g krompira
so, biber
kurkuma
20 g maslaca
60 ml mleka
Priprema:
Medaljoni:
Svinjski file očistite od žilica i isecite na medaljone. Izlupajte meso, posolite, pobiberite i namžite senfom. Stavite u činiju dodajte ulje i meso ostavite najmanje pola sata, a najbolje preko noći.
Na vrućem ulju ili masti ispržite marinirane medaljone dok ne porumene sa obe strane. Meso zatim sklonite u čistu činiju, a u tiganj gde ste pržili meso sipajte neutralnu pavlaku, origano i beli luk. Pržite dok sos ne krene da se zgušnjava. Dodajte medaljone i pržite jos minut-dva. Po potrebi dodajte još soli i bibera.
Pire:
Očišćen i opran krompir isecite na sitne kockice. Skuvajte u slanoj vodi dok krompir ne omekša. Kuvan krompir ocedite. U šerpicu vratite krompir, dodajte kurkumu, so, biber, maslac, mleko, pa umutie štapnim mikserom. Pire možete i klasično ispasirati. Začin kurkuma nije obavezn.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#GlavnoJelo #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #SvinjskiMedaljoniUKremastomSosu #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар