Na brzinu napravite odličan ručak.
Sastojci:
380 g belog mesa
40 g slanine
100 g hleba
so, biber
1 kašičica začinske paprike
1 kašičica origana
3 kašike ulja
260 g zelene salate (1 puterica)
140 g kisele pavlake
20 g majoneza
1 čen belog luka
40 g kiselih krastavčića
1/2 vorčester sosa
origano
5 kapra
1 kašičica senfa
1 kašičica kečapa
limunov sok
Priprema:
Pomešajte so, biber, začinsku papriku, origano i ulje, pa uvaljajte piletinu u marinadu. Meso ostavite u marinadi bar sat vremena.
Za to vreme iseckajte i propržite slaninu. Hleb isecite na kockice, pa propržite u tiganju u kom je bila slanina. Posle hleba propržite i meso, pa isecite na trakice.
Salatu operite i iscepkajte na sitnije delove, pa ređajte u činiju. U posudi pomešajte pavlaku, majonez, kečap, rendane krastavčiće, kapar, senf, vorčester sos, origano, seckani beli luk i limunov sok. Sjedinite štapnim mikserom i prelijte salatu. Dobro promešajte da salata upije, pa preko stavite piletinu, prepečeni hleb i slaninu.
Foto: Pixabay
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#ObrokSalata #RECEPTDANA #SalataSaPiletinom #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар