Ovo je jedan od najlepših turskih kolača.
Sastojci:
Za Kemal paše:
1 čaša svežeg neslanog kravljeg sira
2 jajeta
150 g griza ,
1 čaša brašna
1 kesica praška za pecivo
Za sirup:
3 čaše šećera
3 čaše vode
sok od pola limuna
Za muhalebiju:
1 l mleka
1 čaša šećera
2 pune kašike skroba
3 kašike brašna
1 kesica vanilin šećera
[embed]https://youtu.be/jPbS4A62cf0[/embed]
Priprema:
Sveži sir pomešajte sa jajima, dodajte griz, brašno i prašak za pecivo. Umesite mekano testo.
Odvajajte komadiće testa malo manje od veličine jajeta. Rukama oblikujte i ređajete u podmazanu tepsiju.
Pecite na 200°C oko 20 minuta ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Stavite vodu sa šećerom i pola limuna da prokuva, pa ubacite pečene loptice od testa i kuvajte na tihoj vatri 15 minuta.
Pomešajte mleko, skrob, brašno i šećer u dubljoj posudi kao za puding. Na laganoj vatri, kuvajte uz konstantno mešanje.
Kad se već dovoljno zgusnula smesa, dodajte vanilin šećer i kuvajte nakon toga još dva minuta. Vadite rešetkastom kašikom loptice od testa (Kemal paše) i ređajte u tepsiju ili kalup u koji želite. Prelijete sa turskim pudingom. Ostavite da se prohladi u frižideru.
Gotov desert pospite sa mlevnim orasima, pistaćima, kokosom…
Foto: Printscreen
Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO
#Desert #Kolač #RECEPTDANA #RECEPTI #PRessSerbia #PRessSrbija
Нема коментара:
Постави коментар