четвртак, 18. фебруар 2021.

RECEPT DANA: Izliveni sataraš iz rerne (VIDEO)

Ako volite povrće, sataraš je uvek odličan izbor. Ovako napravljen u rerni je još boljeg ukusa.






Sastojci:

1 glavica crnog luka

100 g zelenog mladog luka

2-3 paprike

1 papričica

2-3 paradajza

150 g dimljene slanine

Za preliv:

4 jajeta

4 kašike ulje

4 kašike brašna

1 prašak za pecivo

2 čaše (200ml) jogurta

50 g peršuna

so, biber

Priprema:

Prvo kratko propržite krupnije sečen crni luk, pa dodajte isečen zeleni deo mladog luka. Papriku isecite na manje trake, a papričicu na kockice i dodajte u luk. Paradajz iseckajte na kockice, ali odstranite onaj mekši deo da ne bi pustio mnogo vode. Dodajte i paradajz u povrće, a zatim i slaninu na kockice. Gotovo povrće sipajte u tepsiju.

U umućena jaja dodajte jogurt, brašno, ulje, so, biber, peršun i prašak za pecivo. Sipajte preliv preko sataraša i malo poravnajte. Preko narendajte kačkavalj.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C nekih 25-30 minuta.

[embed]https://youtu.be/zucIKd-oEXA[/embed]

Foto: Printscreen

Izvor: PRessSerbia/ DIREKTNO

#GlavnoJelo #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #Sataraš #PRessSerbia #PRessSrbija

Нема коментара:

Постави коментар