уторак, 1. септембар 2020.

RECEPT DANA: Piletina na italijanski način

Piletina na italijanski način - Služite sa povrćem ili salatom.





Služite sa povrćem ili salatom - potrebni su vam sledeći sastojci:


2 jajeta

3 čena belog luka

so

100 g prezli

50 g parmezana

1 kašičica belog luka u prahu

500 g pilećih grudi

Za sos:

1 crni luk

2 čena belog luka

3 kašičice paradajz pirea

so, biber

malo šećera

1 kašičica italijanske mešavine začina

Priprema:

Umutite jaja, pa dodajte beli luk, peršun i so. Meso uvaljajte u marinadu i ostavite 15-30 minuta. Spremite smesu za pohavanje. Pomešajte prezle, beli luk u prahu i parmezan. Uvaljajte meso u poh. Zatim pržite na masti, dok ne dobiju žutu boju, odnosno dok ne budu gotove. Stavite gotovo meso u vatrostalnu posudu.

Napravite sos tako što ćete izdinstati luk, zatim dodajte beli luk, paradajz pire, so, biber i malo na vrh kašike šećera. Kratko dinstajte, pa dodajte italijansku mešavinu začina. Sipajte sos preko mesa, pa stavite preko komade mocarele. Pecite u rerni na 250°C nekih 15 minuta ili dok se mocarela ne istopi.

[embed]https://youtu.be/PXWMQZqEi1c[/embed]

Prijatno!

Foto: Pixabay

Izvor: PRessSerbia/Direktno

#PiletinaNaItalijanskiNačin #PredlogZaRučak #RECEPTDANA #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар