уторак, 29. септембар 2020.

KREĆE I ĐOKOVIĆ NA ROLAN GAROSU: Šveđanin samo za zagrevanje i lakši trening

Prvi reket sveta Novak Đoković danas će odigrati svoj prvi meč protiv Šveđanina Mikaela Imera (80).






S njim do sada nije odmeravao snage.

Igraće i Dušan Lajović (22. nosilac) protiv Italijana Đanluke Mađera (89. ATP), i Laslo Đere (73) protiv Južnoafrikanca Kevina Andersona, trenutno 118. igrača sveta, koji je prošle godine bio na petoj poziciji ATP liste.

Zanimljivo je da će, ukoliko prođu prve prepreke, Lajović i Đere u 2. kolu igrati jedan protiv drugog.

Podsetimo, igrači koji su već preležali virus korona, poput našeg Novaka Đokovića, više ne moraju da strahuju da će eventualno biti eliminisani sa pariskog grend slema.

Organizatori su odlučili da olakšaju život onima koji su već bolovali od kovida 19, pa je došlo do promene pravila. Nažalost, ova mera neće važiti retroaktivno za one koji su već diskvalifikovani.

Naime, dosad je već bilo onih koji su se žalili na rezultate testa, koji su pokazivali pozitivne nalaze, zbog toga što su već u prošlosti imali virus, ali sada više nisu zarazni, kao što je to, na primer, slučaj s Fernandom Verdaskom ili našim trenerom Petrom Popovićem, zbog koga su eliminisani Peđa Krstin i Damir Džumhur, jer su, iako negativni na virus, bili s njim u kontaktu.

Ubuduće, na Rolan Garosu će voditi računa o ovakvim situacijama. Neće se raditi drugi test, kao potvrda prvog pozitivnog, ali će se prvi test analizirati na dva načina, da bi se utvrdila zaraznost igrača.

Foto: ATA Images

Izvor: PRessSerbia/Novosti

#KoronaVirus #MikaelImer #NovakĐoković #RolanGaros #Šveđanin #PRessSerbia

Нема коментара:

Постави коментар